The Street Store

İhtiyaç sahiplerine yönelik bir pop-up dükkan açabilirsiniz!

Sosyal yardımlaşmanın bir vicdan rahatlatma yolu olarak değil de, eşitliklerin bilincinde olma fikriyle yeni yeni birleştirici olabildiği günümüzde, yardım malzemesinin niteliği de yeni yeni değişmeye başladı. Dolayısıyla yardım için gönderilen kıyafet, malzeme gibi ürünlerin kullanılabilirliği de, hatta kişiye gönderildiği ve sunulduğu hali de bu düşünceyle değişime uğruyor.

The Street Store projesi bu anlamda dikkate değer. Kolilere tıkılmış kıyafetlerdense kişiye seçme şansın sunmasıyla, acınacak halde olan sistemde tebessüm ettiriyor.

Max Pazak ve Kayli Vee Levitan tarafından başlatılan The Street Store projesi, posterler ile evsiz ve ihtiyaç sahibi insanlara faydalanabilecekleri bir pop up dükkan yaratma önerisi.

Proje ilk olarak gelirin oldukça düşük olduğu Cape Town’da uygulandı. Mağazanın açılış gününde 1.000’den fazla kişi mağazadan faydalandı.

Ardından sorunun ve bu tasarım bazlı çözümün evrensel olduğunu farkeden ekip, uygulaması oldukça kolay fakat kollektif bir çalışma gerektiren projeyi internet üzerinden yüklemeye açtı.

Proje Nasıl Uygulanıyor?

Sokak mağazasını kurmak için belirlenen adımları size aktaralım;

1) Öncelikle http://thestreetstore.org/ adresine girdikten sonra öncelik bir formu doldurmanız gerekiyor.

2) Ardından tasarımcıların size tavsiyesi sizi doğru yönlendirecek bir yardım kuruluşu ile yola devam etmeniz ve pop-up dükkanınız için doğru bir sokak ve lokasyon belirlemeniz.

3) Bunun ardından kullanacağınız askı ve alan için gerekli izinleri almanız öneriliyor.

4) A, B ve C kartlarını yardım alanınıza yerleştirmeniz gerek. Böylece yardımda bulunmak isteyenler ertesi gün için eşya bırakabilirler.

5) D ve E kartlarını ise mağazayı düzenlemekte kullanın.

6) Dükkanınız hazır!

Eğer ben de bir sokak mağazası açarım ya da proje hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorum diyorsanız projenin web sitesi http://thestreetstore.org/ adresini ya da #THESTREETSTORE etiketini takip edin. Hem kim bilir, içine biraz tasarım ve gönüllük katılan işler çok daha büyük ve güzel sonuçlar doğurabilir… 

Etiketler

Bir yanıt yazın