TÜBİTAK Konya Bilim Merkezi’nde Tarkett FLOORCRAFT Tercih Edildi

TÜBİTAK Konya Bilim Merkezi'nde Konya'yı simgeleyen çift başlı kartal figürü, Tarkett'in zemin tasarım hizmeti FLOORCRAFT ile hayat buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK destekli projesi ve Türkiye’nin ilk bilim merkezi, tarihsel değerleri öne çıkarmasıyla da önem kazanıyor.

Konya’nın logosu haline gelen çift başlı kartal, ziyaretçileri ana girişin zemininde karşılayacak. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin sembolü olan “çift başlı kartal” figürünü zemine uygulama talebini değerlendiren Tarkett Aspen İç Anadolu Bölge Müdürü Ünal Çam “Konya Büyükşehir Belediyesi her projesinde bu sembolü mutlaka kullanmak istiyor; şehrin her yerinde zaten çift başlı kartal figürüne rastlamak mümkün. Bu projede de figürü zemine uygulamak istediklerini ve Tarkett’in bunu yapıp yapamayacağını sordular. Biz de Tarkett FLOORCRAFT özel zemin tasarım hizmeti ile malzemeleri kesilmiş halde şantiyeye getirebileceğimizi belirttik. Çok hoşlarına gitti. Sonuçtan çok memnun kaldılar.” dedi.

Yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bilim merkezinde, yoğun yaya trafiğine dayanıklılık ve temizlik kolaylığı özellikleriyle zeminde Tarkett Homojen PVC zemin kaplaması tercih edildi. 17,2 metre çapındaki çift başlı kartal için Micra Premium serisinden 900x1800mm ebatlarında 170 adet sonik kesim yapılmış panel kullanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın