İzmir’e Dev Film Platosu

Anadolu Sinema ve Televizyon Eser Sahipleri Meslek Birliği (ASİTEM) ve Fransız film yapım şirketleri ortaklığında İzmir'de dev bir film platosu kurulacak.

Yaklaşık 250 dönüm arazide oluşturulacak platoda, ormanlar, otoyollar, dünyaca ünlü caddeler ve yapıların maketleri inşa edilecek. Yılda ortalama 10 film çekiminin hedeflendiği platoda, geleceğin sinemacılarını yetiştirecek bir okul da yer alacak. Tarihi ve modern yapıları, dar, renkli sokakları ile birçok kültürden izler taşıyan İzmir’de, bu özellikleri ve elverişli iklim koşulları nedeniyle Ortadoğu ve Avrupa coğrafyalarında geçen sahnelerin rahatlıkla canlandırılabileceği belirtiliyor.

ASİTEM Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarıkaya, İzmir’e bir film platosu kurulması konusunda birçok uluslararası firma ile görüştüklerini ve Fransız şirketlerle önemli bir aşamaya geldiklerini belirterek, böylece İzmir’de bütün dünyaya hitap edecek bir film platosunun kurulması için ilk adımlarının atıldığını ifade etti. Türkiye’de sinema sektörünün İstanbul’da sıkışıp kaldığını savunan Sarıkaya, “Bu plato, sadece yurtdışına açılma anlamında değil, aynı zamanda Türkiye’de, İstanbul’un üzerinde olan sinema ve televizyon sektörünün yükünü de İzmir’e kaydıracak” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın