Yeni Bauhaus Müzesi için Yarışma Açıldı

Weimar'da daimi bir Bauhaus Müzesi için, okulun şanına yaraşır bir tasarım oluşturmak adına yarışma düzenleniyor.

1919 yılında kurulan ve 1933 yılında kapanan ve oldukça başarı sağlayan Alman sanat okulu Bauhaus’un ünü, mimari, iç mimari, sanat, tasarım, grafik tasarım ve tipoloji alanlarında sergilediği benzersiz biçimsel yaklaşım nedeniyle dünya çapına yayılmıştı.

Katılım gösterecek olan mimarların yarışmanın ilk aşamasında yapması gerekenler, Weimar Bauhaus Müzesi için temel bir tasarım konsepti oluşturmak, verilen alan içinde elverişli bir yer belirlemek ve ilave edilen açık alanları düzenlemek. Bu ilk aşama aynı zamanda olası gelecek eklentiler ve anaokulu için bir alan değerlendirmesini de içeriyor. İkinci aşama ise yeni mimari metodların ve sürdürülebilirlik, enerji tasarrufu gibi kavramların değerlendirileceği büyük tasarım detaylarıyla devam edecek.

Yarışmada yer almak isteyen adayların, Avrupa Birliği (EU), Avrupa Çevre Ajansı (EEA) üyesi ya da Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması (GATT)’nda imzası bulunan ülkelere mensup olması ya da İsviçre vatandaşı olması gerekiyor. Bir diğer gereklilik ise mimarlık ünvanına sahip olmak. Bu koşul karşılıklı diploma tanıma işlemini içermekle birlikte bununla sınırlı kalmıyor. Katılımcıların mensup olunan ülkenin yasaları doğrultusunda “mimar” ünvanını kullanma yetkisine ya da Almanya Devleti tarafından, Avrupa Konseyi (EC)’nin direktifleri doğrultusunda mimar olarak çalışma hakkına sahip olması gerekiyor.

Katılmak için son tarih 5 Ekim 2011

Etiketler

Bir yanıt yazın