Dr. David Jason Gerber Çalıştayı ve Konferansı

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, geçtiğimiz hafta üç gün boyunca çalıştay ve konferans etkinliklerini kapsamak üzere özel olarak davet ettiği, Southern California Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. David Jason Gerber’i ağırladı.

Etkinlik lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile alanda profesyonel olarak çalışan, farklı profillerden katılımcıların ilgisini gördü. Dr. Gerber, 23-24 Aralık 2013 tarihlerinde “Design Agency : Informed Surface Tectonics” isimli çalıştayın ardından, 25 Aralık 2013 tarihinde “Design Agency: Informing Form” isimli konferans ile ÖzÜ’de dinleyicileri ile buluştu. 

Çalıştay kapsamında farklı bilgi düzeylerine sahip katılımcılar, iki gün boyunca biçim bulmadan, biçimin üretime dek olan tasarım sürecinin bütününü kapsayan alanı deneyimleme fırsatı yakaladılar. Bu doğrultuda güncel uygulamalar aracılığı ile Parametrik Tasarım’ ın temel ilkelerinin içselleştirilmesi hedeflendi. Çalıştay katılımcılarının tasarımlarına ait posterlerin ve 3D prototiplerin görülebileceği sergi, 13 Ocak 2014 tarihine kadar Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde ziyaret edilebilecek.

Dr. Gerber konferansında, Londra Architectural Association’dan aldığı Yüksek Lisans eğitiminin şekillendirdiği yolda, Zaha Hadid Mimarlık ve Gehry Teknolojileri bünyesinde geliştirdiği projeleri izleyicilere aktardı. Dr. Gerber ayrıca, pratikte kazandığı deneyim ışığında, Harvard Üniversitesi’nde geliştirdiği Doktora Tezi’ni referans göstererek; tasarım sürecindeki biçimsel tipolojilere ait farklı seçeneklerin oluşturulmasını sağlayan Parametrik Tasarım’ın neden mimari pratiğin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.


“Design Agency: Informed Surface Tectonics” isimli çalıştay çıktıları 13 Ocak 2014 tarihine dek ÖzÜ Çekmeköy kampüsününde ziyaret edilebilecek.

ÖzÜ’deki etkinlik kapsamında mimarlığın güncel konularından biri olan Parametrik Tasarım’ın ele alınmasının; kariyerlerinin başında olan mimarlık öğrencileri, mimari tasarım sürecini geleneksel olarak uygulayan mimarlar ve farklı alanlarda araştırmalarını sürdüren akademisyenler için oldukça öğretici nitelik taşıdığı olduğu söylenebilir.

Dr. David Jason Gerber Kimdir?

Southern California Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi Dr. David Jason Gerber, aynı zamanda Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nde düzenli olarak ders vermektedir. Birçok ülkede ve üniversitede mimarlık, sayısal uygulama ve tasarım teknolojisi alanlarında dersler ve konferanslar veren Dr. Gerber, profesyonel olarak ABD, Avrupa, Hindistan ve Asya’da çalışmıştır. Çalıştığı ofisler arasında Londra’da Zaha Hadid Mimarlık, Los Angeles’de Gehry Teknolojileri, Massachusetts’de Moshe Safdie Mimarlık ve Kaliforniya’da Steinberg Grubu bulunmaktadır. Dr. Gerber global sayısal uygulamalar; yapı enformasyonu modellemesi; benzetim; tasarım hesaplaması ve teknoloji bütünleştirilmesi alanlarında mimarlık, mühendislik ve inşaat firmalarında gruplar yönetmiş, Gehry Teknolojileri’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Dr. Gerber’in araştırma alanları mimari tasarım, hesaplama ve yenileşimci sistemler için araç, yöntem ve kuramların geliştirilmesidir. Dr. Gerber mimarlık alanındaki lisans derecesini California Berkeley Üniversitesi’nden (1996), yüksek lisans derecesi olan ilk profesyonel derecesini Architectural Association Londra Tasarım Araştırma Laboratuvarı’ndan (2000), ikinci profesyonel derecesini (2003) ve doktora derecesini ise Harvard Üniversitesi’nden (2007) almıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın