İEÜ, Köln Mobilya Fuarı’na 17 Parça Tasarımla Katılacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türkiye'yi Almanya'da gerçekleştirilecek Köln Uluslararası Mobilya Fuan'nda (IMM Cologne 2014) temsil edecek.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin Endüstriyel Tasarım ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, hazırladıkları 17 parça mobilya ile ülkenin mobilya tasarımında geldiği noktayı dünyaya tanıtacak. Türkiye’den sadece İEÜ’nün davet aldığı fuarda, İEÜ Endüstriyel Tasarım ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından ortak yürütülen Mobilya Tasarımı dersinde öğrencilerin geliştirdiği mobilya projeleri yer alacak.

Mobilya Tasarımı Dersinin Proje Koordinatörü Öğretim Görevlileri Ertan Demirkan, Cengiz Ultav, Zeynep Edes, Neptün Öziş ile Araştırma Görevlileri Seren Borvalı ve Özgür Deniz Çetin’in yer aldığı proje yürütücü grubu, öğrencilere bu yıl “KEYWORDS F.U.N” temasını seçti. Öğrenciler, bu tema üzerinden yol çıkarak 17 parça mobilya geliştirdi. Mobilyalar, fuara aktanlmadan önce de izmir Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoglu tarafından mobilya yapım atölyesinde incelendi, ilk denemeleri yapıldı.

İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, mobilya tasarımında üniversitenin şampiyonlar liginde olduğunu belirterek, “İzmir Ekonomi Üniversitesi, mobilya sektörü için stratejik bir adrestir. Fakülte olarak 5. Yılımızda Milano’da fuara katılmıştık. 10. yılımızda Köln’e gidiyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı mobilyalarla uluslararası arenada ülkemizin geldiği noktayı sergileyeceğiz” dedi.

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Hasırcı da, iki bölümün ortak çalışmasının ortaya farklı ve etkili mobilyalar çıkardığını, üniversitenin bu alandaki haklı gururu olduğunu söyledi.

Mobilya Tasanmı Dersinin Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ertan Demirkan ise, iki bölümden 73 öğrencinin ikişerli gruplar halinde çalıştığını belirtti. Demirkan, öğrencilere verilen fonksiyon, doğa ve kullanıcı anahtar kelimeleri eşliğinde Köln’de sergilenecek mobilyaların oluştuğunu bildirdi. Demirkan, Almanya, Avusturya, Finlandiya ve Kore gibi sektörde söz sahibi ülkelerin yer aldığı fuarda izmir Ekonomi Üniversitesi 40 metrekarelik standmda Türk tasarım gücünü sergileyeceğini ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın