Sarıkamış Şehitleri için 99 Metrelik Anıt

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşenler için Kazım Paşa Tepesi'ne 99 metre yüksekliğinde Şehitler Anıtı inşa edecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılında, Sarıkamış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevkinde inşa edilecek anıt ile tören alanı için ihale çalışmalarını başlattı.

Anıt için 23 Eylül 2008’de Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması düzenlenmişti ve yarışmayı Mustafa Mürşit Günday ile ekibi kazanmıştı.


Projenin diğer görselleri için tıklayınız.

Projenin 1.’lik ödülüne sahip Günday’ın projesi olup olmadığı henüz netlik kazanmamışken, Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre “Anıtın ön cephesinde, Selçuklu ve Osmanlı motif ile desenlerinden oluşan giriş yer alacak. Yan cephelerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış destanını anlatan kahramanlıkların izleri bulunacak.

Giriş bölümünün üzerinde, bronz kabartmalar yer alacak anıtta, Sarıkamış şehitlerinin temsili panoraması ve Türk bayrağı, doğal taşlarla işlenecek. 43 metrelik bayrak direğinde ise 96 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı olacak.”

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın