Tarihi Gökmederese Müzeye Dönüştürülecek

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, tarihi Gökmedrese'nin kent müzesine dönüştürüleceğini bildirdi.

Taşkesen, Tokat Valiliğinin internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve geçmişte önemli ticaret yolları üzerinde bulunan Tokat’ın doğası, turizm potansiyeli ve verimli topraklarıyla özellikli bir il olduğunu belirtti.

Birçok uygarlığın izlerini bünyesinde barındıran Tokat’ta, 900 yıllık eserlerin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bölgeyi ziyarete gelen turistlere kültürel mirasımızın tanıtımını sadece bölgedeki tarihi eserleri göstererek yapmak, kültürümüzün eksik anlaşılmasına neden olmaktadır. Onlara kültürümüzü yaşayabilecekleri bir ortam sunmak, kültürümüzün tanıtımı açısından yapılması zorunlu bir faaliyettir. Bu faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün hazırladığı ‘Tokat Kent Müzesi Fizibilite Projesi’ ile Tokat’ta kent müzesinin oluşturulması sağlanacak. Projeyle, bölgeyi ziyaret gelen turistlere kültürümüzü yaşayabilecekleri tabii bir ortam sunulması amaçlandı. Bu amaçla hazırlanan ‘Tokat Kent Müzesi Fizibilite Projesi’, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından da kabul edildi.”

Proje kapsamında fizibilite çalışması yapılacağını belirten Taşkesen, “Gökmedrese’nin kent müzesine dönüştürülmesi için hazırlanan projeyle kültürel mirasımızın yaşatıldığı ve tanıtıldığı bir ortam oluşturulacaktır. Bu çalışmayla bölgemiz, turizm cazibe merkezi haline getirilecektir. Turizm faaliyetlerinin etkinliğini artırmak, bölge halkı için alternatif ekonomik girdi sağlamak ve bu sayede dolaylı olarak yeni istihdam alanları yaratmak, projemizin temel amaçlarıdır” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın