Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Görevden Alındı

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Kültür ve Turizm bakanlığı Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri toplantı ortasındayken faxla toplantı yarıda kesilerek, üyelerin görevden alındığı bildirildi.

Görevden alınma bilgisi Koruma Kurulu üyeleri toplantıdayken Ankara’dan fax ile iletildi. İddiaya göre; toplantı sırasında görevden alınma ile toplantıyı yarıda bırakan Koruma Kurulu Üyelerinin arasında Koruma Kurulu Başkanı Yüksel Dinçer ve Koruma Kurulu Başkan yardımcısı Gülsün Tanyeli’ bulunuyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin temsilciliği olan Nevşehir’de davaları bulunuyor. Koruma Kurulu’nun kararlarının da bulunduğu dava süreçleri için Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan açıklama beklediklerini ifade etti. Hakkan: “Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulunu görevden almayı uygun görmüş olabilir, yalnız bunun kamuoyuna açıklanması gerekçesinin bildirilmesi lazım. Koruma Kurulu üzerinde bir şaibe mi var ? Neden görevden alındığını öğrenmek için Bakanlığa yazı yazdık, bir an önce açıklama yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan: ” Nevşehir Koruma Kurulu’na soruşturma açıldığı ve soruşturma neticesinde görevden alındığı duyumunu aldık. Nevşehir temsilciliği bilindiği gibi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bağlı. Bu nedenle de Koruma Kurulu2nun özellikle Dünya Mirasi Kapadokya’ya ilişkin bazı kararlarını yargıya taşımıştık. Kurul üyeleri hakkında yapılan soruşturma ve görevden alınma nedenleri dava süreçlerimiz için çok önemli. Bakanlığa resmi yazı ile soruşturma kapsamındaki müfettiş raporlarını sunduk. Cevap bekliyoruz” dedi.

Candan soruşturmanın dava süreçlerini de etkileyebileceğinin de altını çizerek bakanlıkca açıklama yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Oda yöneticileri açıklama beklerken Koruma Kurulu üyeleri sessizliğini bozmuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın