Sahte Apple Store’dan sonra şimdi de Çin Malı İKEA

Çin'de, sahte Apple mağazalarından sonra şimdi de sahte IKEA mağazaları ortaya çıktı.

Çin’in güneyindeki Kunming şehri son bir ayda ortaya çıkan taklit mağazalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay sahte Apple mağazaları ile gündeme bomba gibi düşen şehir, şimdi de taklit IKEA mağazaları ile yeni bir skandala imza attı.

Çin yerel medyasındaki haberlere göre, Kunming şehrindeki çakma IKEA mağazası Çin’de yaşayan yabancı bir gazeteci tarafından fark edilip ortaya çıkarıldı. İngilizce ismi “11Furniture” olarak açılan bu mağazanın orijinalinden ayırmanın çok zor olduğu vurgulandı.

Haberde, mağazanın içinin aynen IKEA mağazası gibi dekore edildiği belirtilirken, mavi ve sarı renkte mobilya kopyaları, odalar, minyatür kurşun kalem, tabela ve hatta kendi sallanan sandalye tasarımlarına kadar herşeyin bire bir taklit edildiği ifade edildi. Mağazanın orjinalinden tek farkı bu mağazanın restoranında Çin yemekleri satılması olduğu aktarıldı.

Çin’in Kunming şehrinde geçtiğimiz ay 5 taklit Apple mağazası olduğu anlaşılmıştı. Yetkililer, bu mağazalardan taklit ürün satan 3’ünü kapatmış, gerçek Apple ürünleri satan mağazalara ise dokunulmamıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın