The Seed’in Hayaleti Her Yerde!

Nevzat Sayın tarafından tasarlanan The Seed Konser Salonu projesi İtalyan mimarlık ofisi Studio di architettura Francesco Cattaneo'nun Arenzano Convention Hall projesi olarak yansıtılıyor.

Bugün Archello ve Architizer gibi uluslararası mimarlık yayınları arasında önde gelen platformların, Nevzat Sayın’ın The Seed Konser Salonu’nu İtalyan mimar Francesco Cattaneo tarafından tasarlanan Arenzano Convention Hall projesi olarak göstermeleri sosyal medyada yankı uyandırdı.

The Seed proje görselleri ile paylaşılan Arenzano Convention Hall projesinin açıklama metni ise projenin Cenova kıyısında yer aldığı bilgisinin harcinde The Seed’in proje bilgileri ile neredeyse aynı. 

Online yayıncılık sürecinin içerisinde olan bir kurum olarak böyle bir yanlışlığın düzeltilmesinin aslında oldukça kolay ve hızlı olduğunu söyleyebiliriz… Fakat bizce önemli olan ve tartışılması gereken, belki son dönemde de değerini bir kez daha anladığımız, bilgi aktarımının artan hızı ile yanlış bilginin nasıl önüne geçileceği, bilginin kalitesi ve paylaşımın niteliği sorunu. Online yayıncılığın hızlı bligi üretimine katkı sağlamasının yanında yanlış olan bilginin de hızla yayılmasına neden olduğunun kanıtlandığı bu hata ile ilgili gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Etiketler

Bir yanıt yazın