TAK Tasarımcıları Kadıköy için Tasarladı

Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), tasarımcıları Kadıköy için tasarlamaya davet etti. Kadıköy Serisi Mobilya Tasarımları, İstanbul Design Week boyunca TAK’ta ve Kadıköy’ün sokaklarında sergilenecek.

Kamu, sivil ve özel işbirliği modeli ile Kadıköy Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Kentsel Strateji şirketi ortaklığında yürütülen TAK, Kadıköy’ün kentsel sorunlarının çözülmesi için yaratıcı buluşma ortamları sağlayarak, tasarımın gücü ile yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin uygulamaya geçtiği buluşma ortamı Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), fikirleri olan Kadıköylüler, projesi olan Tasarımcılar ve olanakları olan Destekçileri Kadıköy Belediyesi ile buluşturarak, ‘Tasarım Sizden, Uygulaması Bizden!’ sloganıyla yola çıkıyor.

Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), başlattığı ‘TasarlaTAK‘ programı ile Kadıköy’ün kültür ve değerlerinin tasarım ürünlerine dönüşmesi için  önemli adımlar atıyor. Program kapsamında, TAK ve ürün tasarımcıları ile yürütülen ‘Kadıköy Serisi Mobilya Tasarımı’ projesi de bu adımlardan bir tanesi.

Proje dahilinde 6 genç ürün tasarımcısı Kadıköy’ün en sevilen 6 mekanı ile bir araya gelerek Kadıköy’ün tasarım dokusunu, hikayesi olan mobilyalara dönüştürdü. Tasarlanan mobilyalar, Kadıköylü yerel üreticilerde üretilerek, yerel üretim  teşvik edildi.

İstanbul Design Week 2013’ ün Kadıköy ayağı olan proje ürünleri, 27 Kasım -1 Aralık tarihlerinde TAK, Arkaoda, Karga, Isis, Zeplin, Yer ve Muaf durakları ile bir tasarım rotası oluşturuyor. Ayrıca 27 Kasım-1 Aralık 2013 tarihlerinde aynı mekanlarda düzenlenen bir dizi etkinlik sizleri bekliyor. Bu etkinliklerin tamamı ücretsiz ve herkesin katılımına açık.

TAK Tasarımcıları: Can Güvenir (Proje Koordinatörü) Emrah Özturan, Lab::İstanbul, Mehmet Erciyas, Mete Erdem, Mustafa Timur

Detaylı bilgi için: Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK)

http://www.kadikoytasarim.org/

Etiketler

Bir yanıt yazın