Coldwell Banker Konut Raporunu Yayımladı!

Coldwell Banker Real Estate LLC, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında bulunan 30 ülkede ve 60'dan daha fazla pazarda bulunan, dört oda ve iki banyo benzer özelliğindeki konutlarla ilgili uluslararası konut raporunu yayınladı.

Raporda Fransa Başkanı Nicolas Sarkozy’nin de memleketi olan, aynı zamanda The New York Times gazetesinin global baskısının ve The International Herald Tribune’ün yönetiminin yapıldığı Paris’in merkezinden birkaç mil uzaklıkta bulunan Neuilly-sur-Seine gibi zengin pazarların olduğu yerler de yer alıyor. Raporda dikkat çeken bir diğer kent ise, Ekvator’un turistik şehri Salinas. Pasific Okyanusuna yakınlığı ve yıl boyunca ortalamada 80 Fahrenheit derece olması ile bilinen şehir gayrimenkul yatarımcıları için önemli pazar. İstanbul ise, gerek tarihi geçmişi gerekse de yükselen ekonomisi ile raporda önemli kentler arasında göseriliyor.

Coldwell Banker Real Estate LLC Başkanı ve Operasyon Yöneticisi Budge Huskey rapora ilişkin, “Dünyanın en öndeki gayrimenkul firmlarından biri olan Coldwell Banker, dünyanın değişik pazarlarında neler oluyor, nabız yokluyor.” dedi. Huskey ayrıca, pek çok farklı ülkede yapılan yatırımlara bakarak alıcıların ufuklarının yükseleceğini öngördüklerini de belirtti.

Coldwell Banker tarafından yayınlanan raporda, Salinas ve Neuilly-sur-Seine’nin yanında, dünyada eğlence merkezi olan, büyüleyici ve ünlü şehirlerle ilgili bilgiler de yer aldı. Bunlardan biri de Paris. Paris aynı zamanda, The Financial Times tarafından Avrupa’nın ilk üç göze çarpan şehrinden biri ve Fransa’nın toplam net yerel üretiminin dörtte birini yapan şehiri oldu.

İspanya’nın Madrid kenti ise Avrupa Birliği’nin üçüncü en büyük şehri ve Güney Avrupa’nın en önemli finans merkezi olması dolayısıyla raporda yerini aldı. İtalya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Roma ise aynı zamanda dünyanın en önemli 15 şehrinden bir olarak sınıflandırıldı. Amsterdam ise Hollanda’nın finans ve kültür şehri ve ING Group ve Royal Philips Electronics şirketlerinin Fortune 500’de 7 kez yer aldığı şirketleri olması dolayısıyla en gözde kentler arasında yer aldı. Global Financial Centres Index 29. şehir olarak anons edilen ve İrlanda nüfusunun dörtte birinden fazlasına ev sahipliğini yaptığı Dublin ise önemli bir cazibe merkezi olarak gösterildi.

Raporda, alabildiğine uzanan kumsalları, enfes denizi ve sıcak iklimi ile bilinen Aruba, Atlantic Okyanusu’nda ticaret rüzgarlarının estiği önemli kentlerden biri olarak gösteridi. Türkiye’ den İstanbul ise; kültür, ekonomi ve finans merkezi şehri olması ve tarihte Roma ve Osmanlı İmparatorlukların merkezi olması dolayısıla dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğun altı çizildi. Coldwell Banker Türkiye Genel Müdürü Gökhan Işık, “İstanbul, gayrimenkul sektöründe dünyanın gözünü diktiği önemli şehirlerden bir tanesi. Biz de Coldwell Banker Türkiye olarak İstanbul’un gayrimenkul yatırımcıları icin önemli bir şehir olduğunu tüm dünyaya göstermek için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Güney Amerika’nın en en gözde merkezi olarak seçilen Mexico City ise Meksika’nın en önemli politik, kültürel, eğitim ve finans merkezi olması ve 2020 yılında ikiye katlanacağı beklenen net yerel üretim ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisinin olduğu şehirlerden biri olarak övgüye layık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın