ODTÜ’ye Uluslararası Destek

ODTÜ’deki yol yapım çalışmalarına ve protestolara yönelik polis şiddetine karşı 26 ülkeden 857 akademisyenin imzasıyla dayanışma mesajı yayınladı.

ODTÜ’de plana itiraz süresi dolmadan gece yarısı yapımına başlanan yol çalışmaları ve yola karşı çıkan ODTÜ’lülere yönelik polis saldırısına karşı 26 ülkeden 857 akademisyen dayanışma mesajı yayınladı.

“Hükümet Tarafından Yapılan Hukuksuz Çevre Katliamına Karşı ODTÜ Direnişi’ne Destek Açıklaması” başlıklı açıklamayı aralarında Noam Chomsky, Judith Butler, Immanuel Wallerstein’ın da bulunduğu dünyaca ünlü akademisyenler imzaladı. Akademisyenler “ODTÜ’nün kendi ormanı için yürüttüğü mücadele, demokratik ve ifade özgürlüğü mücadelesine dönüşmüştür” dedi. “Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsündeki hukuksuz çevre katliamını ve polis şiddetini kınıyoruz. Bu, ODTÜ’ye ve Türkiye akademisine yapılan, etik olmayan ve kabul edilemez bir saldırıdır. Direnen tüm ODTÜ öğrencilerine, akademisyenlerine ve personeline sonsuz destek ve dayanışma içinde bulunduğumuzu bildiririz. Dayanışmayla!”

“Yükseköğretimin özerkliğini yok etme çabası”

Dayanışma mesajında ODTÜ’de yaşanan yol sürecine dair bilgi verildi. Yasal süre dolmadan yıkıma başlanılması ve inşaata karşı çıkan üniversitelilere yönelik polis şiddeti anlatılarak hükümetin Gezi direnişindeki gibi davrandığı vurgulandı. “Bu olaylar tıpkı Gezi Direnişi’nde olduğu gibi, hükümetin çevreyle ilgili konularda halkın endişelerini nasıl göz ardı ettiğini gösteriyor. ODTÜ’ye yapılan saldırı, hükümetin inşaat projeleri için kamusal yeşil alanları yok etme kararlılığının sadece bir örneğidir. Ayrıca bu durum hükümetin yüksek öğretimin özerkliğini yok etme çabasının da bir parçasıdır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın