Akgel Yatırım’dan Haliç’te Otel Projesi

Akgel Yatırım, Haliç'in Eyüp kıyısında, mimari projesinin Loft Architects, iç mimarisinin ise Metex Design tarafından hazırlandığı Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn projesini tanıttı.

“Turizm işletmesinin tecrübe gerektiren bir hizmet sektörü olduğunu” belirten Akgel Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Akgün, “bu işin uzman gruplar tarafından yapılması gerektiğini” söyledi. 

İstanbul için yapılan mega yatırımlar ve sosyal yapısı nedeniyle kenti ziyaret eden yerli, yabancı turist sayısı her yıl hızla artıyor, bu da beraberinde yeni otel ihtiyaçlarını getiriyor. Akgel Yatırım bu çerçevede 2012 yılında, İstanbul’un merkezinde şehir oteli geliştirme kararı aldı. Yatırımlarında, projenin modern mimarisini Loft Architects, çağdaş iç mimarisini ise Metex Design üstlendi. Sürdürülebilir yapılar inşa etmeyi hedefleyen Akgel Yatırım, fesnek ve fonksiyonel özellikleri sayesinde işlevlerini yerine getirebilecek çevre dostu bir bina inşa ediyor. “Hep karlı ve sürdürülebilir yatırımlar yapacağız” diyen Sururi Akgün, 2014 yılının yazında hizmete girecek olan otelin şimdiden yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek, değer kazanan bir yatırım olduğunu kanıtladığını bildirdi.

Akgel Yatırım, İstanbul’da özellikle şehir merkezinde olmak kaydı ile kentsel dönüşüm sırasında değer kazanacağını öngördüğü bölgelere gayrimenkul yatırımları yapmayı hedefliyor. Haliç, Akgel yönetiminin İstanbul’da yatırım kararı aldığı ilk bölge. Yeni yatırımı da bulunduğu konum ile uyum içinde.

Etiketler

Bir yanıt yazın