“Mimarlıkta Zorluğu Seviyorum”

ARKIMEET 2013'te "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" konferans serisinin konuklarından biri de Manuelle Gautrand oldu.

EuropaGautrand konuşmasının başında projelerinden ve ofisinden bahsetti. 20 kişilik bir ekibe sahip olan Manuelle Gautrand Architecture, hemen her tip projeye imza atmış. Bunların içinde köprü gibi özel tipler de mevcut.

Gautrand, her projeye beyaz bir sayfa gibi baktıklarının  altını çizerken yenilikçi mimariden yana projeler tasarlamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Gautrand her projeyi geliştirmek için farklı programlar düşündüklerini, özellikle de içeriğe saygı gösterdiklerini ve özgürlükten yana olduklarını anlattı.

Mimar her proje için çok sayıda maket çalışması yaptıklarını belirtti. Bu yöntem ile “iyi”ye ulaşmaya çalıştıklarını açıkladı.

Gautrand konuşması sırasında anlattığı projelerini 3 farklı kategoride topladı.

Lille’de Çağdaş Sanatlar Müzesi, Gaite Lyrique, C42 Citroen Showroom, Origami Ofis Binası, Cite des Affaires, Ava Tower, Montpellier’de Karışık Kullanımlı Bina, Europa City, Le Monolithe, Phare Tower ve Lyon’da Ofis Binası’nı anlattı.

Projelerin çoğu yarışmayla elde edilmiş. Bunun yanısıra projelerin ortak değerlerinin başında çevreye saygı, esnek tasarım, yenilikçi yaklaşım, sürdürebilirlik ve farklı cephe önerileri bulunuyor.

Guutrand’ın konuşması sırasında pek çok mimari değerden bahsetse de en çarpıcı sözleri şu oldu:

“Mimarlıkta zorluğu seviyorum!”.

Etiketler

Bir yanıt yazın