Pendik’in parkları yeni çehre kazanıyor

Alt Kaynarca Mahallesi'ndeki Erdoğan Yeni Parkı'nı modern bir hale dönüştürerek halkın hizmetine sunan Pendik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki diğer parkları da elden geçiriyor.

Çalışmalar kapsamında yeni oyun ve gezi parkları oluşturuluyor. Fatih Mahallesi Milli Egemenlik Parkı’nda yenileme çalışmalarını başlatan ekipler, taş ve kauçuk zeminden kum havuzuna, fitness aletlerinden kameriye ve pergola oturma gruplarına kadar parktaki her unsuru yeniden tasarladı. Baştan sona değişecek olan parka ayrıca, 2 farklı tip oyun grubu ve bir de paten pisti kazandırılacak. Yetkililer, benzer yenileme çalışmalarının Dumlupınar Mahallesi Divane Zülfikar Parkı’nda da sürdürüldüğünü belirtti.

Esenler Mahallesi Lale Sokak’taki 1600 m2’lik alan için de bir proje oluşturan müdürlük, yeşillendirme ve park çalışmalarını başlattı. Zemin etüt çalışmalarının ardından taş ve kauçuk zemin, kum havuzu, oyun ve oturma grupları ile fitness gruplarını da yapacak olan müdürlük yetkilileri, ilçeye yeni ve modern bir park kazandıracak.

Etiketler

Bir yanıt yazın