Büyükşehir Belediyesi şehir plancılarını evden atıyor!

ŞEHİR Plancıları Odası (ŞPO) İstanbul Şubesinin çalışma ofisi Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye ediliyor.

ŞPO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şubemiz 1995 yılından bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olarak kullandığı kamu mülkü çalışma ofisinden, hiçbir gerekçe gösterilmeden art niyetli bir şekilde tahliyeye zorlanmıştır” denildi.

Açıklamada ŞPO İstanbul Şubesinin kurulduğu 1991 yılından bugüne kadar, İstanbul’un geleceği adına, bilimsellikten ve kamu yararından uzak plan ve projeler karşısında mücadele verdiği hatırlatılarak, “Meslek alanımıza hukuksuzlukla müdahale eden ve rant odaklı planlama anlayışını İstanbul’a dayatarak kamu yararını ve İstanbul’un geleceğini hiçe sayanlara karşı, haklı ve giderek daha güçlü bir şekilde sürdürülen bu mücadelede; İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çoğu zaman karşımızda olmuştur. Belediyenin yıllardır süre gelen uygulamaları karşısında, Odamız tarafından yargıya taşınan planlara ilişkin davaların neredeyse tamamının lehimize sonuçlanması ise hukuk mücadelesindeki haklılığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Kamu yararı adına gerçekleştirdiğimiz ve haklılığı hukuk tarafından onaylanan müdahalelerimiz karşısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği tepki ise; kamu kurumu niteliğindeki Anayasal bir kurumu kamuya ait bir mülkten tahliyeye zorlamak olmuştur” denildi.

‘RANTA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’
Özellikle son yıllarda kamuya ait arazileri elden çıkaran ve kamuyu açıkça zarara uğratan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, şimdi de art niyetli bir kararla Odanın kullanımında olan kamu mülkünü, hiçbir gerekçe göstermeden 10 gün içinde boşaltacağını tebliğ ettiğini belirten Şehir Plancıları “Kamu mülklerinin kamu yararına aykırı şekilde kullanımını, hukuk yoluyla verdiğimiz mücadele ile engellememiz nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği bu tavır, kabul edilebilir değildir. Bu tavrın kamu yararı için yürüttüğümüz çalışmalarımıza engel olmak amacıyla sürdürüldüğü açıktır. Çalışmalarımızı ve mücadelemizi durdurmayı, yavaşlatmayı hedefleyen bu süreçten Odamızın hiçbir şekilde etkilenmeyeceğinin bilinmesini isteriz. Odamız bu art niyetli güç gösterilerine aldırmadan ve hesaplaşma yoluna gitmeden; İstanbullulara karşı taşıdığı sorumluluk gereği yetkileri ile kamu yararını gözeten uygulamaların yanında olmaya, yetkilerini kamu yararına aykırı ve bilimsellikten uzak bir şekilde kullananlara karşı ise mücadelesini yılmadan sürdürmeye ve meslektaşlarımıza destek olmaya devam edecektir” dediler.

Etiketler

Bir yanıt yazın