Beyoğlu Sineması’nı Yaşatma Projesi

Emek Sineması'nın ardından Beyoğlu Sineması da yokolmasın diye Herkes için Mimarlık iş başında.

Tarlabaşı, Taksim Yayalaştırma Projesi, Emek Sineması gibi İstanbul tarihine geçecek inşaat faaliyetleri sonucunda gözler uzun süredir Beyoğlu’na çevrilmiş durumda. Son zamanlarda Beyoğlu’nun gözde kitapçılarından Robinson Crusoe 389’un da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalması Beyoğlu’ndaki dönüşümü gözler önüne serdi. Beyoğlu’nu AVM’lere teslim etmemek, geleneksel çarşı ruhunu koruyabilmek için Herkes için Mimarlık ekibi, AVM sinemalarına direnen Beyoğlu Sineması’nın ayakta kalması için çalışıyor. 

“AVM’den Çık, Sinemana Sahip Çık”

Beyoğlu’ndaki diğer tarihi sinemalar gibi Beyoğlu Sineması da kapanma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bunun üzerine harekete geçen Herkes için Mimarlık, öncelikle sinemanın fuayesinde geniş katılımlı bir atölye gerçekleştirdi. Atölye kapsamında üretilen fikirleri hayata geçirmeye çalışan ekip, prodüksiyon ajansı Sarraf Galeyan Mekanik (SGM) ve reklam ajansı El Turco Dijital(ETD)’in de yardımını alarak Beyoğlu Sineması’nı Yaşatma Projesi’ni başlattı. 

İlk olarak gündemde yer almak ve farkındalık oluşturmak için SGM ekibiyle birlikte Beyoğlu Sineması içinde çeşitli röportajlar yapıldı ve bu röportajların derlendiği bir video sosyal medya üzerinden “AVM’den Çık, Sinemana Sahip Çık” sloganı ile paylaşıldı.

Daha sonra Beyoğu Sineması’nın oluşturduğu bir bütçe ile salon ve fuayenin onarımına başlandı. b kapsamda pasaj girişinde bulunan tabela yenilendi, gişenin bulunduğu merdiven, uaye ve kafe alanlarında duvar ve tavanlar boyandı. büyük fuayede bulunan uzun duvar ise arkadan aydınlatılan polikarbon kaplamanın üzerine yapılmış kült filmlerden replikleri içeren grafik çalışmayla diğer duvarlardan ayrıştırıldı. Salonun gösterebileceği film seçeneklerinin arttırılmasına yönelik dijital gösterime imkan tanıyan bir projeksiyon makinası takıldı. Diğer taraftan fuayenin ve dükkan olarak tanımlanan iki alanın farklı etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi adına altlık olarak prizler arttırıldı ve kablosuz internet imkanı sunulmaya başlandı.

Beyoğlu Sineması’nın yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Beyoğlu Sineması’nı ayakta tutmaya kararlı olan Herkes için Mimarlık ekibi “bu sefer ‘Emek’lerimiz boşa gitmeyecek.” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın