“ODTÜ Teknokent Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması”

17 Haziran 2013 tarihinde yapılan Final Töreni ile birincilik ödülü sahibini buldu.

Kavramsal temelleri 1990’lı yılların başında atılan ODTÜ Teknokent, günümüzde ülkenin en büyük ve yenilikçi teknoloji parkı haline gelmiştir. 2020 yılı sonuna kadar yaklaşık 110 Hektarlık bir alana sahip ODTÜ Teknokent’te 240.000m2 kapalı araştırma alanı içinde, yaklaşık 10.000 araştırmacının araştırma ve teknoloji geliştirmeye dönük faaliyette bulunması hedeflenmektedir.

Örnek mimarisi ve ödüllü peyzajı ile değer kazanan ODTÜ Yerleşkesi içinde yer alan ODTÜ Teknokent, kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede, yeni ve değişen gereksinimler çerçevesinde kapalı ve açık alanları ile hızla gelişmiştir. Bu süreç içinde, üretilen yapıların yakın çevreleri, açık alanlar ve üniversite yerleşkesi ile kurduğu farklı ölçeklerdeki ilişkilerin yeniden kurgulanması önem kazanmıştır.

1997 yılında geliştirilen ana plana bağlı olarak geliştirilen ODTÜ Teknokent hızlı bir büyüme göstermiştir. Bu süreç içinde bölgedeki binalar faaliyete geçirilmiş, buna karşın ODTÜ Teknokent’in toplumsallığını sağlayacak mekânlar oluşturulamamıştır. Yeni bir mekan dizini yaratarak, ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla ODTÜ Teknokent tarafından Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması düzenlenmiştir. Yarışma Mart 2013’te başlatılmış, yarışmaya 10 grup davet edilmiştir.

Proje teslimlerini takiben jüri değerlendirmesi sonrası birincilik ödülü alan projeye birincilik ödülü ve projelerini teslim eden tüm katılımcılara teşekkür plaketleri 17 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen Final Töreni ile takdim edilmiştir.

Özer/Urger Mimarlık tarafından sunulan proje, toplam 8 proje içinden birincilik ödülü almaya hak kazanmıştır. Yarışmaya katılan tüm projeler yaz dönemi boyunca ODTÜ Teknokent’te sergilenecektir.

ODTÜ Teknokent Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması Proje Sergisi

15 Temmuz 2013 – 31 Temmuz 2013 ; İkizler Binası
1 Ağustos 2013 – 15 Ağustos 2013 ; Silikon Blok

Yarışmaya katılan gruplar;

ARZU NUHOĞLU PEYZAJ TASARIM
– Arzu Nuhoğlu
– Boğaçhan Dündaralp
– Çağrı Helvacıoğlu
– Lale Ceylan
– Ayşen Balin Özcan
– Begüm Özerk

STUDIO BEMS KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI OFİSİ
– Barış Ekmekçi
– Münire Sağat

PROMİM ÇEVRE DÜZENLEME, KENTSEL TASARIM, BİLGİSAYAR HİZMETLERİ LTD. ŞTİ
– Can Kubin
– Zeynep Eraydın
– Beyazıt Oğuz Ayoğlu
– Ahmet Demir

ÖZER / URGER MİMARLIK
– Ali Özer
– Ahmet Mucip Ürger

EPPU MİMARLIK
– Ömer Lütfi Gülkal

ONZ MİMARLIK
– Onat Öktem
– Okan Can
– Zeynep Öktem
– Gizem Karabay

SEKİZ ARTI MİMARLIK VE KENTSEL TASARIM
– Sertaç Erten
– Devrim Çimen

PMP PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE ÇEVRE DÜZENLEME KENTSEL TASARIM
– Kemal Özgür
– Ahmet Necati Kuz

Etiketler

Bir yanıt yazın