İzmir’i Bir de Çınartepe’den Seyredin

Konak Belediyesi'nin çalışmalarıyla yeni çağdaş kimliğine bürünen Çınartepe Mesire Alanı, İzmirlilerle buluşmak için gün sayıyor.

Konak Belediyesi, Gültepe’de yer alan ve İzmir’i kuşbakışı gören Çınartepe’de sürdürdüğü düzenleme çalışmalarına hız kazandırdı. Tamamlandığında kent insanıyla buluşan en geniş yeşil alanlardan biri olarak adını duyuracak Çınartepe Seyir Terası, çok yakın zamanda İzmirlilere hizmet vermeye başlayacak. Yıllardır herhangi bir düzenleme yapılmayan ve yeşilliğinden çok boş oluşu ve çöpleri ile konuşulan Çınartepe artık yeni yüzüyle anılacak.

Konak Belediyesi’nin projelendirmesiyle adeta yeniden yaratılan Çınartepe’de gerçekleşen düzenlemelerde sona yaklaşıldı. 80 dönümlük araziyi kent yaşamına kazandıran çalışmalar içinde kır kahvesinden koşu yoluna, çocuk oyun palanlarından spor merkezine her türlü detay düşünüldü. Rekreasyon alanındaki düzenlemelerde doğaya dost malzemeler kullanıldığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ‘önce insan’ dedik ve Konak’ın merkezinden en uç noktasına kadar hizmeti, insana verdiğimiz değerle yaptık. Gültepe, 20 yıldır yatırım bekleyen bir bölge ve Konak Belediyesi olarak gerek altyapı olarak gerekse okullarımızda ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Tüm bunların yanında 80 dönümlük bir doğa güzelliğini halkla buluşturuyoruz. Herkesin aileleriyle birlikte gelip keyifli zaman geçirebileceği, spor yapıp sohbet edeceği, Körfez’in eşsiz manzarasını izlerken piknik yapacağı, sadece Gültepeliler değil İzmir’in bütününe hatta şehir dışından gelen konuklarımıza da hitap eden bir yeşil cennet oluşuyor” diye konuştu.

ÇINARTEPE KANÇEŞME MESİRE ALANI’NDA NELER OLACAK?

-İzmir manzarasına hakim Kır kahvesi

-Çocuk oyun alanları

-Fitness aletlerinin bulunduğu spor alanları

-800 metrelik tartan pist

-Doğal malzeme döşeli yürüyüş yolları

-Süs havuzları

-Seyir terasları

-Açık otopark

-Kamera sistemli güvenlik

Etiketler

Bir yanıt yazın