Kaydıraktan At Beni İn Aşağı Tut Beni!

Buckinghamshire'da bulunan Cliveden House'un terasına, restorasyon süresince ziyaretçilerin eğlenmeleri için 1.65 metre genişliğinde bir kaydırak yerleştirildi.

1. Kral George’dan 20.yy’a kadar Cliveden House, İngilizler için herzaman politik ve sosyal prestij alanı olarak görülmekteydi. Hatta ülkenin “ünlü” “Profumo Skandalı”nın geçtiği yapının güncel kullanımı bir nevi ulusal gündem haline gelmişti. Dolayısıyla restorasyon süreci herkesin ilgi odağı oldu. Restorasyon projesini üstlenen National Trust ise yapının ziyaretçi devamlılığı için deneyim danışmanı Sam Willis ile çalıştı. Ortaya ise bir kaydırak çıktı.

“Aksamalarla dolu bir süreci avantaja dönüştürürsek nasıl olur? Bu kaydırak Cliveden ziyaretçilerine orjinal ve beklenmedik bir tecrübe sunuyor. Öte yandan bahçeye ve saraya bakmak için tamamen yeni bir yol. Yapı iskelesi merdivenlerin her tarafını kapatıyor, fakat yapı iskelesi 6.5 metre yüksekliğinde yürüme yolu ile örtüldü. Bu yürüme yolu Cliveden Sarayı manzarasını seyretmeye olanak veriyor.” diyor National Trust.

Kaydırak her gün 11:00 ile 16:00 arası sarayın meraklısı, içinde çocuk saklı, ziyaretçilerin kullanımına açık.

Etiketler

Bir yanıt yazın