Asırlık Köşke Turist İlgisi

Sarıkamış ilçesinde çivi çakılmadan yapılan asırlık ahşap av köşkünü ilk altı ayda 18 bin turist ziyaret etti.

Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından 40 yıl Rusların işgali altında kalan kentte, dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırıldığı bilinen 116 yıllık tarihi köşk, kışın olduğu gibi yazın da en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor.Kazımkarabekir Mahallesi’nde, sarıçam ağaçlarıyla çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzında yapılan ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde yer alan köşk, özellikle kültür turizmine hizmet ediyor. Farklı ülkelerden gelen turistler, tarihi av köşkünü gezerek mekan hakkında yetkililerden bilgi alıyor. Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen av köşkü, Baltık mimarisinin örneklerini yansıtıyor.Çivi kullanılmadan fırınlanmış ağaçlarla yapılan ve günümüze kadar ayakta kalan tarihi köşke, her geçen yıl ilgi artıyor. Tarihi mekanı gezen turistler, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Çar 2. Nikola tarafından 1897 yılında, Baltık mimarisi tarzında yaptırılan köşk ve yanındaki ahşap yapı, 80 derecede pişirilmiş, çam ağaçlarının birbirine geçirilmesi şeklinde ve çivi kullanılmadan yapılmış. Köşkte ve diğer ahşap binada 21 oda ve 3 salon bulunuyor.

“İlk altı ayda 18 bin turist geldi”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür turları kapsamında farklı ülkelerden gelen turistlerin kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiğini söyledi. Tarihi eserlere ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Doğanay, şunları kaydetti: “Farklı ülkelerden gelen misafirlerimiz şehrimizdeki asırlık eserleri geziyor. Kars Ani Harabelerini ziyaret eden turistler, av köşkü gibi mekanları da geziyor. En fazla turist Almanya, İngiltere, Rusya ve İran’dan geliyor. Sarıkamış ilçesinde bulunan tarihi av köşkünü geçen yılın ilk altı ayında 15 bin turist ziyaret ederken, bu yılın ilk altı ayında 18 bin civarında turist gezdi. Geçen yıla oranla turist sayısı 3 bin arttı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın