Simetrik Desenlerden Göz Kamaştırıcı Tasarımlara

Hollandalı sanatçı Suzan Drummen parlak, dairesel görüntüler sunan ve galeri zeminine yayılan, karmaşık tasarımlar oluşturdu.

Sade çizgilere ve renklere uzaktan bakıldığında, simetrik düzenlemelermiş gibi gözüküyor. Yakından incelendiğindeyse, izleyiciler için ortaya çıkan bu küçük, kaotik karmaşıklık hoş bir sürprize dönüşüyor.

Drummen canlı, yansıtıcı desenler geliştirmek için kristalleri, krom metali, değerli taşları, aynayı ve optik camı kullanıyor. İç mekan ile şekiller etkileşime geçiyor. Mekanın mimari görünümünü değiştiriyor ve göz kamaştırıcı ışık ve renklerle dolduruyor. Parçalarının yerde serbest şekilde serpiştirildiği bu tasarım aslında o kadar geçici ki sanat eseri ile etkileşim halinde olmak isteyen herkes tarafından değiştirilebiliyor.

Drummen çalışmalarını anlatırken, “Bunlar, hayranlıkla izlenmesinden dolayı varolan tasarımlar. Mekan, yanılsama ve optik etkiler ile oynarken güzelliğin ve çekiciliğin sınırlarını zorlayan ve gözün yakalayamadığı şeyleri inceliyorum. Bir görüntü olduğunda cazip ise ne zaman ezici ve ne zaman itici hale gelir?” diyor…

Etiketler

Bir yanıt yazın