Gayrimenkul Sektörü Kuveyt’te Toplanıyor

Kuveyt’te 17-18 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek zirvenin katılımcı profili ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA tarafından, Dubai merkezli AYN Group işbirliğiyle 17-18 Eylül 2013’te düzenlenecek Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013’ün katılımcıları belli olmaya başladı. Türkiye’de markalı konut üretiminde Viatrans, Demir İnşaat, Babacan Yapı gibi sektörün önde gelen firmalarının katılacağı zirve, Emlak Konut GYO tarafından destekleniyor.

Kuveyt’te 17-18 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek zirvenin katılımcı profili ortaya çıkmaya başladı. Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik ettiği zirvede, sektörün lokomotif şirketlerinden TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO, hem katılımcı hem de destekçi olarak yer alıyor. Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi’ne zirveye Demir İnşaat, Babacan Yapı ve Viatrans gibi gayrimenkul sektörünün önemli temsilcileri de katılıyor.

Bu yıl ilk defa düzenlenen zirveye Dubai, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi birçok ülkeden 100 milyon doların üzerinde bir yatırım sermayesini temsil eden 500’den fazla Arap yatırımcının katılması için çalışmalar yürütülüyor. Türkiye’den yaklaşık 40 firmanın kabul edileceği zirvede başta gayrimenkul şirketleri olmak üzere, GYO, mimar, danışmanlık, bilişim, AVM, perakende, otel, bankacılık gibi alanlarda çok geniş bir katılımcı profilini buluşturacak.

“Hem sektöre hem de şirketlere katkı”

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013 gibi sektör için önemli olan fuarlara katıldıklarını dile getiren Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, yurtdışı fuar ve organizasyonlarının, pazarın hareket ve analizlerin takibi açısından hem sektöre hem de şirketlere katkıda bulunduğunu söyledi.

Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırılan Quasar İstanbul karma projesi ile zirveye katılacaklarından bahseden Özkan, “Uzakdoğu, Ortadoğu ve Avrupa’dan yatırımcılar, projemizde yer almak için yarışıyorlar. Uluslararası piyasalarda isim yapmış şirketler bizi buluyorlar ve özel randevu talep ediyorlar. Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013’te de yoğun ilgiyle karşılaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Tercihleri lüks konutlar”

Zirveye katılan bir diğer firma olan Demir İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise “Körfez ve Arap ülkeleri son yıllarda mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra Türkiye’ye olan yatırımlarını arttırdılar” diyerek yapılan bu organizasyonun Türkiye’nin geniş çaplı tanıtılması ve yabancı yatırımcıyı çekmesi açısından büyük bir avantaj sağlayacağını kaydetti.

Kuveytli yatırımcıların İstanbul’u çok iyi bildiklerini ve Avrupa Yakası’ndaki projelere çok büyük ilgi gösterdiklerinden de bahseden Demir “Gözlemlerimize göre Kuveytli yatırımcıların öncelikli tercihleri arasında lüks konut yer alıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvenin fuar bölümünde Ayışığı Vadi Evleri ve Demir Romance projelerimizi tanıtacağız” açıklamasını yaptı.

İstanbul, New York olma yolunda

Mütekabiliyet yasası ile birlikte Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden İstanbul’da bulunan konut projelerine yoğun ile olduğundan bahseden Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Babacan “Türkiye’nin kalbi durumunda olan, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan İstanbul, tıpkı New York, Londra ve Paris gibi dünya vatandaşlarının yaşadığı metropol şehir olma yolunda hızla ilerliyor ve prim yapıyor” diyerek Eylül ayında gerçekleşecek olan zirvede, Crown Palace İstanbul projelerini tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın