Kartal düştü

Kartal'ın kentsel dönüşümünde büyük şok!

Kartal’ın kentsel dönüşümü için çok iddialı ve devasa bir proje hazırlanmıştı. Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’e çizdirilen projenin 10 yılda bitirilmesi öngörülmüş, maliyeti de 10 milyar dolar olarak hesaplanmıştı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA
Ancak bu proje, İBB Belediye Meclis üyesi ve Kartal Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Doğan tarafından yargıya taşınmıştı. Yürütmenin durdurulması için İstanbul 1. İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştı. Mahkeme, merakla takip edilen davayı sonuca bağladı.

DANIŞTAY YOLU AÇIK
Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yürütmesi durduruldu. Kararda; projede yapılacak düzenlemelerin 3194 sayılı İmar Kanunu’na aykırı olduğu vurgulandı. Ayrıca projenin yoğunluk artırıcı, bilimsel ve teknik dayanaktan yoksun olduğu, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olmadığı belirtildi. Hatta proje için ‘Uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğuracak nitelikte’ denildi. Bakalım bundan sonra ne gibi bir yol izlenecek? Zira Danıştay’a itiraz yolu açık.

Mahkemeden dönmeseydi Kartal böyle olacaktı
Kartal Dönüşüm Projesi, geometrik şekillerden oluşan yeni bir mimari ağ ortaya koyuyor. Projeyle, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile konut alanlarını birbirine bağlayan yeni birmetropol oluşturuluyor.

Projede iş ve konut kuleleri yer alıyor. 2 bin 500metrekareden 25 bin metrekare büyüklüğe kadar parseller var. Projede ayrıca kültürel alan, opera evi, park, oteller, restoranlar, yat limanı vemarina da bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın