Dönüşüm Laboratuvarı Açıldı

Küçükçekmece Belediyesi’nin İstanbul Gelişim Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında kurduğu ‘Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı’ açıldı.

Cennet Mahallesi Ulaşım Müdürlüğü’nde gerçekleşen açılış törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli ile çok sayıda akademisyen ve vatandaş katıldı.

‘BU LABORATUVAR HERKESE AÇIK’

Konuşmasında, laboratuvar çalışmalarında Küçükçekmece sınırlarında bulunan eski ya da hasarlı evlerin olası bir afetteki durumlarının belirlenip, risk haritalarının çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Yeniay, “Son teknoloji cihazlarla donatılan ‘Kentsel Gelişim Laboratuvarı’, binasının güvenliğinden endişe ederek yapısal tetkik isteyen, binasında yapı proje uygunluğunu, beton, donatı ve zemin kontrolünün yapılmasını isteyen herkese açıktır. Umarım güzel çalışmalara vesile olur.”dedi.

‘BİNALARIN RİSK DURUMUNU HESAPLIYORUZ’

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli ise yaptığı konuşmasında, “Laboratuvarımızda bulunan deneyimli, akademik kadromuz, mevcut yapılarınızın projesini çıkartıp, zemininden ve yapı elemanlarından son teknoloji cihazlar kullanarak numuneler alıyor. Daha sonra ise zemin ve malzeme raporlarına göre binanın ilgili mevzuat çerçevesinde analizi yapılarak, risk durumu ortaya çıkarılıyor.” diye konuştu.

Binaların başta olası bir deprem olmak üzere, doğal afetlerdeki risk durumu ve sağlamlıklarını inceleyecek olan laboratuvardan isteyen vatandaşlar da uygun fiyatlarla faydalanabilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın