Endonezya’da Nazi temalı kafe!

Endonezya'daki Batı Cava bölgesinin merkezi Bandung'daki bir cafe, yerli ve turistlerin tepkisi çekiyor.

Tepkilere neden olan ise kafede üzerinde Nazi sembolü Swatsika ve Hitler posterinin de aralarında olduğu pek çok şeyin asılı olduğu kırmızı bir duvarın yer alması. Kafenin Facebook sayfasında da profil resmi olarak Hitler seçilmiş.

2011 yılından beri hizmet veren tuhaf kafeyi görenlerin rahatsızlıklarını yetkili makamlara iletmesi sonucunda devreye Bandung milletvekili Ayi Vivananda girdi. Vivananda, kafe sahibi Henry Mulyana’ya bir mektup gönderdiklerini ve böyle bir kafeyi hangi motivasyonla açtığını yetkililere açıklaması için bir görüşme yapmaları gerektiğini söylediğini anlattı. “Bu semboller dünyanın tümü tarafından faşizmin ve vahşetin simgesi olarak kabul edilmiştir” diyen milletvekilinin çağrısına karşı kafe sahibi Mulyana ise kafeyi açarken amacının sadece dikkat çekmek olduğunu, kanun dışı her hangi bir şey yapmadığına olan inancını sürdürdüğünü söyledi.

“Ben bir politikacı değil, bir iş adamıyım. Sahibi olduğum kafenin nasıl dikkat çekici olacağını düşünüyorsam ona göre dekore etme hakkına sahibim. Umarım bu süreçte kafedeki hiç kimse işini kaybetmez” diyen Mutyana’nın garip kafesinin akibetinin ne olacağı görüşmelerden sonra belli olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın