Deniz Surlarının Sahibi Aranıyor

Ömer Çelik, İstanbul’daki tarihi deniz surlarının kimin mülkiyetinde olduğuna ilişkin bir soruya, “Tarihi Deniz Surları bakanlığımıza tahsisli olmayıp mülkiyet durumunun açıklığa kavuşturulması için mahallinden bilgi istenmiştir” dedi.

CHP’li Celal Dinçer’in soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2012’de İstanbul’da bakanlığına tahsisli kültür varlıklarının proje, bakım-onarım, restorasyon, teşhir-tanzim ve çevre düzenleme işleri kapsamında 9 adet iş için 5,6 milyon TL ödenek aktarıldığını, bu işlerden 3’ünün tamamlandığını, 6’sının ise sürdüğünü açıkladı. Çelik, İstanbul İl Özel İdaresi bütçesinden de 6 adet iş için 15.9 milyon TL aktarıldığını belirtti

Çelik, “Surların deniz tarafının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde olduğu doğru mudur? Belediyenin bu konudaki yetkisinin bakanlığınıza alınması için çalışmanız var mı” soruları üzerine şunları kaydetti:

’10 yıl için tahsis edildi’

“Tarihi surların kara bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni’nce 2009 yılında bakanlığımıza 10 yıl süre ile tahsis edilmiştir.

Tarihi Deniz Surları ise bakanlığımıza tahsisli olmayıp mülkiyet durumunun açıklığa kavuşturulması için mahallinden bilgi istenmiştir. Mülkiyet durumuna ilişkin bilgilerin edinilmesinin ardından konu değerlendirilecektir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın