Gürültü Haritamız Çıkarılacak

Şehirlerde gürültü haritası hazırlanacak. İlk olarak 14 ilde karayolu, havayolu ve demiryolu gibi alanlar incelenerek Türkiye’nin gürültü haritasını çıkarılacak.

Türkiye genelinde şehirlerin gürültü noktalarının belirlenmesi ve buna uygun strateji planlarını hazırlanması için gürültü haritaları çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 14 il belirleyerek buraların yoğun gürültü alanları mercek altına aldı. Belirlenen iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun, Eskişehir, Edirne, Muğla ve Nevşehir yer aldı. Bu illerin gürültü haritasını hazırlayacak olan Bakanlık, daha sonra tüm Türkiye’nin gürültü haritasını çıkaracak.

UÇAK GÜRÜLTÜSÜNE DE BAKILACAK

Bakanlık proje kapsamında büyükşehirlerin ulaşım alanlarını yakın takibe aldı. Özellikle İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli’nde bulunan her bir karayolu, demiryolu, havaalanı sanayi tesis alanları incelenerek, nihai stratejik gürültü haritaları oluşturulacak.

AB destekli projenin bütçesi 6 milyon Euro olacak. 30 ayda bitirilmesi planlanan projeyi bir Türk firmasının yanı sıra iki İspanyol ve bir Birleşik Krallık ortaklaşa yürütecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın