Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Kentsel Dönüşüm Alanları Uygulaması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili yeni bir uygulama başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Kocaeli Kentsel Dönüşüm sınırları, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli şehir rehberi aracılığıyla halkın bilgisine sunuluyor.

İSTİSMARLARIN ÖNÜNE GEÇECEK

Söz konusu alanlarla ilgili istismarların önüne geçmek için başlatılan uygulama ile www.kocaeli.bel.tr internet adresi üzerinden şehir rehberi bölümüne girerek sorgulama yapılabiliyor.

DETAYLI ARAMA YAPIABİLİYOR

Vatandaşlar evlerinin ya da arsalarının kentsel dönüşüm alanı içerisine girip girmediğini bu bölümden öğrenebiliyor. Büyükşehir’in web sitesi üzerinden girilen şehir rehberi bölümünde ekrana bir harita geliyor. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan harita katmanları sekmesine gelindiğinde harita üzerinde detaylı arama yapılmasını sağlayan bir bölüm açılıyor.

ALANLAR İKİ RENKLE GÖSTERİLİYOR

Vatandaşlar buradan parsel, ada numarası ya da cadde, sokak ve kapı numarası girerek ev ve arsalarının kamulaştırma alanı sınırları içerisinde olup olmadığını görebiliyor. Kentsel dönüşümü biten bölgeler pembe, devam eden bölgeler de sarı renkte gösteriliyor. Vatandaşların bu bölgeler dışındaki alanlar için ortaya atılan söylentilere itibar etmemeleri gerekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın