Sokakta “Sessizlik”

Uluslararası gayrimenkul yatırım şirketi Grosvenor, Lonra'da bulunan yatırımlarını cazip hale getirmek adına Mayfair ve Belgravia'da projelendirdiği programın ilk aşamasının tamamlanışını kutluyor.

Japon mimar ve düşünür Tadao Ando tarafından tasarlanan, alandaki yeni su ögesi “Sessizlik”in açılışı bu kutlamalar sırasında yapılacak. Sessizlik Grosvenor ve Connaught Hotel’ın ortak girişimi ile yapıldı.

Sokakların gelişim stratejisi, binalar arasında kalan alanların en az binalar kadar önemli olduğundan yola çıkarak geliştirildi. Trafiğin artışındaki her oran, her gereksiz işaret, tüm karışıklıklar Londra’nın sokaklarının kalitesini azaltmaktadır. Proje ekibi de işte tüm bu sorunları ve düşüşü, bu sokaklar üzerinde yaşayanlar, burada çalışanlar, buradan geçenler ve özelliklede yayalar için iyileştirmeyi hedeflemiş. Gereksiz işaret ögeleri kaldırılıp, kaldırımlar genişletilip 2 yeni yaya aksı sokağa eklemlenmiş.

Grosvenor İngiltere ve İrlanda Genel Müdürü Peter Vernon, Mount Sokağı’ndaki gelişmeler ile ilgili, “300 yıllık arazi geliştime ve yönetim tecrübemizden sonra şunu anladık ki, kamusal alanlar, binalardan fazlası. Londra sokaklarında yakaladığımız uzun vadeli başarının temelinde, yaratabildiğimiz sokak perspektifleri ve kamusal alanlar vardı. Bu gibi uzun vadeli projelerde önemli olan, sonucu ne denli görebildiğinizdir. Bu proje ise ilk aşaması ile ileriki dalgaların zemini oluşturmuş ve şimdiden gidişatına dair net bilgileri göstermiştir

Mount ve Elizabeth Caddeleri’ndeki düzenleme çalışmalarının kaynağı, yardım çalışmaları ile oluşturuldu. Westminster Şehir Konseyi, uzun süredir arazinin sahibi olan Grosvenor’a çalışmanın bedeli olarak ödemesi gereken bütçeyi sağladı ve 5 yıl içerisinde projenin kendini amorte ederek Grosvenor’un kendisine bir geri ödeme yapmasında anlaşmaya varıldı.

Westminster Şehir Konseyi Başkanı Cllr Colin Barrow “Kentin bu geleneksel ve tarihi alanında yapılan çalışmalardan oldukça memnunuz. Yaptığımız bu anlaşmadan aslında tüm sokaklarımız etkilenecek ve tüm arsa sahiplerinin karının artacağı şüphesiz,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın