Mezunuz kesin bilgi RT RT pls

Taşkışlalı öğrenciler bir ilke imza atarak kendi mezuniyetlerini kendileri düzenlediler.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Sinan Mert Şener Taksim’deki olayların ilk günlerinde İTÜ Taşkışla Binası’nın kapısının kapatılmasından dolayı bir grup öğrenci ve akademisyen tarafından eleştirilmişti. Bu kez de mezuniyet törenine izin vermemesiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Geçen seneki mezuniyet töreni, Taşkışla’da restorasyon çalışmaları sürerken gerçekleştirilmişti. İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Sinan Mert Şener bir hafta önce başlayan restorasyon çalışmalarını sebep olarak göstererek bu seneki mezuniyet töreninin Ortabahçe’de yapılamayacağını bildirerek, mezuniyet törenini iptal etti. Taşkışlalı öğrenciler de bir ilke imza atarak kendi mezuniyetlerini kendileri düzenlediler. Diplomalarını dahi kendileri hazırlayan öğrenciler, bugün davet ettikleri aileleri ve hocalarıyla Taşkışla kapısı girişinde diploma ve kep atma törenlerini kendileri gerçekleştirdiler. Başarılarının bir ömür boyu sürmesi dileğiyle…

Merhaba Taşkışla’lı dostum,

Bu diploma; çalışmanın, sonsuz emeğinin, projelerle geçen uykusuz gecelerinin başarısı. Aslında biliyor musun, sen bir ilksin. Çünkü burada geçirdiğin yıllardan sonra olabilecek en Taşkışla’lı biçimde mezun oluyorsun. Yıllarca uyumadan, pes etmeden çalıştın, sayısız jüriye girdin… Biliyorum arkadaşım, yeri geldi bıktın, tükendin… Ama bütün bu yaşadıklarından sonra dayanışmayı, yılmadan mücadele etmeyi, sağduyulu ve bilinçli bir tasarımcı olmayı, sadece hocandan değil arkadaşından da bir şeyler öğrenebileceğini, bir bardak kahveyle kaç saat ayakta kalabileceğini, hayattaki en önemli şeyin bazen sadece Ctrl+S’ye basmak olduğunu, gözaltı morluklarına ise alışabileceğini öğrendin. Bütün bu öğrendiklerini hiç unutma. Sağduyu ve sevgiyle tasarla. Ama en önemlisi, her zaman fikirlerinin arkasından dur. Şimdi kendini tebrik et ve başarılarının devamını dile sevgili dostum. Taşkışla’nı sev ve unutma.

Sevgiler,
Sen

Tebrikler*                           İstediğine imzalat
2013                                  …………………….

(*) Tebrikler kendi mezuniyetini kendin yaptın.”


Fotoğraf: Ahu Sökmenoğlu

Bir de mezunların taşıdıkları pankartlardaki yaratıcı sloganlara göz atalım:

– Barok-Hunharca Süslediniz, Rönesans-Oranlara Mahkum Ettiniz, Modern Mimarlık-Yedirmeyiz

– Atölyelerde kızlı erkekli maket yapıyorlar.

– Ortabahçe’yi yasaklamıyoruz, kullanımını düzenliyoruz.

– Bildiğimiz bölücüler: tuğla, alçıpan

– Taburelerin %50’sini zor tutuyoruz.

– Velilerin %50’sini zor tutuyoruz.

– Bauhaus kapanırken neredeydiniz?

– Ortabahçe’deki fışkiyeyi kim kırdı?

– Mezunuz kesin bilgi

– Kahrolsun bağzı projeler

– Restorasyon yapıyormuşuz gibi çek pampa

– 1:20 sistem direnişi

– Kesitine ağaç koyan bir gençlik benim gençliğim olamaz

– topçukışlasısonsonn7.dwg

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın