Kemeraltı’na çok yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde Perakende Balıkçılar Çarşısı'nın da bulunduğu Kemeraltı'ndaki Taşçılar içi katlı otoparkını yıkarak bölgede modern bir meydan düzenlemesi yapacak.

Yeni meydanda balık satış birimleri, balık pişiricileri ve restoranlar da olacak.

Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi çarşıya yeni bir soluk getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgede, içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranlar ve meydan düzenlemesi bulunan yeni bir proje uygulamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da içinde bulunduğu 4 katlı Taşçılar içi katlı otoparkının yıkılmasıyla elde edilecek alanda gerçekleştirilecek düzenlemenin, tarihi çarşıya ayrı bir renk katacağı kaydedildi.

Projenin uygulanabilmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan otoparkın tahliye işlemleri sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin talebi ve Bakanlar Kurulu’nun 2007 tarihli kararı ile “yenileme” alanı olarak ilan edilen Kemeraltı’nın 866 – 871 – 874 – 876 sokaklar arasında kalan bölgesinde uygulanacak yeni proje için ön projeler oluşturularak İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderildi. Kurul kararının ardından uygulama projesi ve yapım çalışmalarına başlanacak.

Taşçılar içi katlı otoparkının yıkılmasıyla oluşturulacak yeni mekanların, bölge içerisinde yeni bir toplanma ve buluşma yeri olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, alanın gece yaşantısına da katkıda bulunmasının hedeflendiğini bildirdi.

Alanın kentsel ve mimari niteliğini artırmak ve devam eden sokak sağlıklaştırma projeleri ile bütünlük sağlayan güçlü bir merkez oluşturmak amacıyla, Kemeraltı Çarşısı’nın farklı mekansal özellikleri doğrultusunda geliştirilmiş iki avan proje tasarlandığını hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, hedeflenen yaşantıyı sağlayabilmesi için projelerde balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranlar ve meydan, sokak, avlu gibi geniş kamusal alanlara yer verildiğini açıkladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın