Kıydılar Ağaçlara!

Pendik Göçbeyli Köyü'nde ağaç katliamı... Ormandaki koca koca ağaçlar kesiliyor. İddialar çarpıcı. Bölgenin hafriyat döküm sahasına dönüştürüleceği ve imara açılacağı öne sürülüyor...

Gün geçmiyor ki, insanın içini sızlatan bir ağaç katliamı şikâyeti gelmesin… Bazen manzarayı kapatıyor diye, bazen inşaatları engelliyor diye kurban ediliyor güzelim ağaçlar… Hatırlayın… Geçenlerde Üsküdar Salacak sahilinde, deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle canım ağaçlara vurmuşlardı baltayı. Sonra Kartal Yakacık’ta inşaat sahasını genişletmek adına asırlık çınarı gözlerini bile kırpmadan devirmişlerdi. Peki şimdi size hafriyat döküm sahası açmak için koca bir ormanın yok edilmeye başlandığını söylesem?

SERACILIK YOK OLUR

Ajans Habertürk muhabiri Turhan Arslanoğlu’nun haberine göre; şu günlerde Pendik Göçbeyli Köyü’nde yaşanan tam da bu… Aslında iddialar çeşit çeşit… Bir yandan ormana hafriyat döküm sahası kurulacağı, diğer taraftan da bölgenin imara açılacağı öne sürülüyor. Sebep ne olursa olsun tek bir gerçek var ki o da koca koca ağaçların kesildiği. Tabii bu durum köylüleri isyan ettiriyor. “Burası İstanbul’un ciğerleri. Bu ağaçlar kesilir, orman yok edilirse nasıl nefes alacağız, yazıktır, günahtır. Hafriyat döküm sahası yapılacak başka yer mi kalmadı? Ormanın imara açılması da kabul edilemez” diyorlar. Göçbeyli Köyü’nün bir özelliği de bölgede seracılık ve hayvancılık yapılması. Yani ormanın yok edilmesiyle seracılık ve hayvancılık da bitecek. Anlayacağınız neresinden baksanız akıl mantık alacak gibi değil. Bakalım bu akla ziyan olaya birileri müdahale edecek mi!

Etiketler

Bir yanıt yazın