Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), İngiliz ITE Group ile Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Ortaklık anlaşmasına göre, YEM’nin fuarcılık organizasyonlarını yürüten şirketi YEM Fuarcılık A.Ş.’nin %60 hissesi, 40,6 milyon TL karşılığında ITE Group’un oldu. Yapı Fuarları-Turkeybuild artık Türk yapı sektörünü dünya pazarlarında da temsil edecek.

12 ülkede yılda 190 fuar düzenleyen; 14 ülkede 25 ofisten oluşan küresel bir ağa sahip ITE Group bu anlaşma ile, yapı fuarları alanında lider olduğu Rusya ve BDT pazarlarındaki etkinliklerin doğal tamamlayıcısı olan Türkiye ve çevresindeki pazarlara, Yapı Fuarları – Turkeybuild ile ulaşmış olacak.

İmza töreninde konuşan ITE Group CEO’su Russell Taylor; “Yapı Fuarları – Turkeybuild ve özellikle de Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, yapı fuarları organizasyonunda Türkiye’de lider konumdadır. Üç şehirde düzenlenen Yapı Fuarları – Turkeybuild’in ITE portföyüne eklenmesi, bizim için temel teşkil eden endüstrilerde lider pozisyonda olma stratejimizle de bu nedenle örtüşmektedir. ITE yapı fuarları konusunda ciddi bir portföye ve bu portföyü destekleyen önemli bir uluslararası katılımcı tabanına sahip”.

Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay anlaşmaya ilişkin görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Yapı Fuarları – Turkeybuild, YEM’in 35 yıldır emek verdiği bir marka. Fuarlarımız yapı sektörünün tarihsel gelişimine paralel olarak büyüdü. Biz bu süreçte bilgi merkezi kimliğimiz ile sektörü geliştirecek, sektöre yeni pazarlar ve iş fırsatları yaratacak platformlar oluşturduk. Fuarlarımızı bu bilgi birikimi ile sürekli besledik. Yapı Fuarları – Turkeybuild bugün Türkiye’nin ve bölgenin en büyük ve en güçlü fuarları olurken uluslararası arenada da Turkeybuild ismi güçlü bir marka oldu. Yabancı sermayenin ülkemize yatırım yapması açısından da bu işbirliği sektörümüz adına büyük önem taşıyor. Yapı Fuarları – Turkeybuild bu iş ortaklığı ile uluslararası çok güçlü bir ağın parçası olacak. Bu birlikteliğin katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize ve sektöre olumlu katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın