Karşıyaka Yeni Bir Meydan Daha Kazanıyor

Karşıyaka yeni bir meydan daha kazanıyor. Mavişehir sahilinde 13 bin metrekarelik alanın düzenlenmesiyle oluşturulan Mavişehir Meydanı 27 Haziran Perşembe günü düzenlenecek törenle açılacak.

Plansız yapılaşmanın beton yığınına dönüştürdüğü Karşıyaka’ya soluk aldıracak her türlü olanağı kullandıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Adeta yoktan var ediyoruz. Mavişehir Meydanı da böyle bir çabanın ürünüdür” dedi.

Karşıyaka’nın Mavişehir Deniz Kent Restoran’ın karşısında düzenlenen yeni meydanı, toplam 13 bin 780 metre karelik bir alanı kapsıyor. İçerisinde 58 araçlık otoparkı bulunan meydanda Heykeltraş Ahmet Uzun tarafından yapılan denizkızı, pelikan ve flamingolardan oluşan heykeller bulunuyor. Düzenleme alanında 5 bin 627 metre karelik yeşil alan, 437 metre karelik çocuk oyun alanı, 153 metre karelik spor alanı bulunuyor. Spor ve çocuk oyun alanı kauçuk zeminle kaplandı.

Karşıyaka’nın, ihmal edilmişliğin ağır sonuçlarını yaşadığına dikkat çeken Başkan Durak, “Meydanları, yeşil alanları, kültürel, sosyal alanları olmayan bir kent Karşıyaka… Şimdi biz, bu ihmal edilmişliğin izlerini silmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de, adeta yoktan var ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren, yeşil alan oranını iki katına çıkardık. Park sayımız 140’lardan 300’e çıkardık.

Kenti yeniden planlarken, Karşıyaka’ya soluk aldıracak her türlü alanı kullanmaya çalışıyoruz. Mavişehir Meydanı da böyle bir çabanın ürünüdür” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın