2 Bin Yıllık Çarşıda Dev Restorasyon

Konya’da bulunan 2 bin yıllık tarihi çarşı restore ediliyor. Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamındaki çalışmalarda 450 bina ve dükkan restore ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten’de sürdürdüğü restorasyon çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ticari hayatının merkezi, Romalılar’dan Selçuklular’a, Osmanlı’dan günümüze binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi çarşıdaki çalışmalarla “Bedesten”in eski görkemli günlerine döneceğini ifade etti.

“Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi”nin tarihi bölgedeki 2 bin 687 adet dükkan birimini kapsadığını kaydeden Başkan Akyürek, çalışmaların başladığı günden bugüne 900 bağımsız bölümün restore edildiğini, böylece 300 dükkan ve binanın restorasyonunun tamamlanmış olduğunu, 150 tanesinin restorasyonunun ise son aşamada olduğunu dile getirdi.

Kapalı mekan alanı toplamının yaklaşık 180 bin metrekare olan proje kapsamında çok sayıda türbe, sur duvarı, cami, sokak, okul, medrese ve tescilli yapı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Tarihi Bedesten’deki çalışmanın dünyada başka bir örneği olmadığını vurguladı. Ekonomiye ve istihdama önemli katkılarda bulanacak projenin daha kaliteli, yaşanabilir mekanlar ortaya çıkaracağını belirten Başkan Akyürek, bölgede tarihle bütünleşmiş yeni mekanlar ile alternatif bir turizm destinasyonunun meydana geleceğini söyledi.

Başkan Akyürek, çalışmanın tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısının önemli oranda artacağını, bununla birlikte ticaret hacminin de artarak esnafın cirosunun en az 4 katına çıkacağını vurguladı.

BÖLGE ESNAFI DEĞİŞİMDEN MEMNUN

Bedesten esnafı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla hem işlerinin hem de ziyaretçilerin ilgisinin artacağını ifade ettiler. Bölgenin eskiye nazaran güzelleştiğini kaydeden esnaflar, işyeri sahiplerine hiçbir masraf yaptırmadan yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Etiketler

Bir yanıt yazın