Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Proje Yayın Önerisi

Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Eğitim Kampüsleri Ulusal Mimari Proje Yarışması 2. Grup kapsamında yer alan projelerin, sergi süresince internet ortamında paylaşmamaları gerektiğini proje müelliflerine bir email ile bildirdi.

MEB, geçtiğimiz günlerde Eğitim Kampüsleri Ulusal Mimari Proje Yarışması 2. Grup kapsamında ödüllendirilen projelerin sergi süresince paylaşılamayacağını, proje müelliflerine gönderdiği şu mail ile bildirdi:

“Değerli yarışmacılar,

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kampüsleri Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçları jüri tarafından değerlendirildikten sonra yarışmaya katılan tüm projeler 10 gün süre ile sergilenmektedir. 1. Grup kapsamındaki yarışma projelerinin sergilenmesi sırasında elde edilen istatistikten toplam 50 kişinin sergiyi ziyaret ettiği belirlenmiştir. Sergi ziyaretinin az olmasının sebebi, yarışma projelerinin, müellifin kendisi tarafından internet ortamında yayınlaması olarak görülmüştür. Sergiden beklenen verimin sağlanması için yarışmacıların projelerini internet ortamında paylaşmamaları gerekmektedir. Sergi sonunda projelerin tüm dokümanları Başkanlığımız web adresinde yayınlanacaktır.”

Proje sergisi 24 Haziran 2013 tarihinde başlayacak ve yarışma kolokyumu ise 4 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak.

Arkitera.com olarak MEB’in bu kararını bir kez daha ele alması gerektiğini düşünüyor ve sergi süreci sonrasında tarafımıza gönderilen projeleri yayınlamayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın