İpek Akpınar’dan Referandum Konusuna Açıklama Getirdi

16 Haziran 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Kazlıçeşme'de gerçekleştirdiği miting sırasında gündeme getirdiği "referandum" konusuyla ilgili açıklama.

“12 Haziran 2013 akşamı Sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı bitiminde hükümet sözcüsü Sn Hüseyin Çelik toplantıda konuşulanları onay almak için hepimize özetlemiştir. Özeti onaylayan biz katılımcılar toplantıdan çıkmak üzereyken, Sn Çelik, Başbakan’a hitaben gazeteci arkadaşlara net bir sonuç aktarabilmenin önemini belirtmiş ve toplantı gündeminde bulunmayan ve görüşülmeyen bir “referandum” önerisini kendi önerisi olarak Sn Erdoğan ile paylaşmıştır. Sayın Başbakan “Parti Merkez Yürütme Kurulu’na götürmeden referandum konusunun basın ile paylaşılamayacağını Sn Çelik’e belirtmiştir.”

Toplantı salonundan çıkmak üzereyken bizlere bu konu ayaküstü sorulduğunda “bizim bir heyet olmadığımızı, bireysel olarak bu toplantıda yer aldığımızı anımsattık. Öte yandan gerilen ülke ortamını Sn Başbakan’ın tek sözünün sona erdirilebileceğini, ortamı yatıştırabilecek önerilerin olumlu karşılanabileceğini ama referandum konusunun toplantı tutanağının parçası olamayacağını, hükümet üyelerinin kendi aralarında konuştuğu çözümlerle ilgili herhangi bir tasarrufumuzun olamayacağını kendilerine aktardık. Ve Sn Hüseyin Çelik’in bizleri şaşırtan “referandum” açıklaması üzerine kamuya açıkladığımız basın bildirisi kaleme alınmıştır ve basınla paylaşılmıştır.

Kamuoyunun dikkatine saygılarımla sunarım.”

Etiketler

Bir yanıt yazın