Mevlana Şehrine Tarihi Meydan

Yapımı devam eden Tarihi Kent Meydanı projesi ile Konya görkemli bir meydana kavuşacak. Meydanda tescilli yapılardan oluşan bir kültür sokağı da yer alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Tarihi Kent Meydanı tamamlandığında Kültürpark ile birlikte şehrin en önemli çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da son dönemde yaptıkları büyük yatırımlarla şehrin standardını yükselttiklerini ve Konya’yı dünya şehirleri arasında farklı bir noktaya taşımak için çalıştıklarını dile getirdi.

Bölge Adliye Mahkemesi yapımı karşılığında devralınan eski Adliye bölgesini şehre kazandırmak için meydan çalışması başlattıklarını kaydeden Başkan Akyürek, çalışma kapsamında meydanın yanı sıra; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayıyla geçmişte var olan, tarihi dokuya uygun Konya evlerinden bir sokak yapısı da oluşturulacağını ifade etti.

Kent Meydanı’nın Kültürpark ile birleşmesiyle şehrin yaklaşık 120 bin metrekarelik yeni bir park ve meydana kavuşmuş olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, meydanın yaz sonunda, bölgede yapılacak diğer yapıların ise 1 yıl içinde tamamlanacağını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Kent Meydanı, bölgede yapılacak yapılar ve düzenlemelerle birlikte yaklaşık 14,5 milyon TL’ye mal olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın