New York Times’taki ‘Gezi’ İlanı Belli Oldu!

Gezi Parkı eylemleri karşısında ana akım medyanın pasif tutumunu eleştirmek amacıyla New York Times'a verilecek ilanın detayları belli oldu.

Gezi Parkı eylemlerine uygulanan basın sansürünü protesto etmek amacıyla internetten bağış toplayan aktivisitler, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times ve The Washington Post’ta tam sayfa ilan veriyor.

Geçtiğimiz gün online fonlama sitesi Indiegogo üzerinden başlatılan kampanyada, 24 saat içerisinde 55 bin dolar bağış toplanmış ve toplam bağış miktarı ise 88,601 dolara ulaşma başarısını göstermişti. 2272 farklı bağışçı tarafından destek olunan kampanya sonucunda merakla beklenen ilanın New York Times gazetesinde bu hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

“Full Page Ad for Turkish Democracy in Action: OccupyGezi for the World” (Türk Demokrasisi için tam sayfa ilan: Dünya için Gezi’yi işgal et) adı altında yürütülen kampanyanın amacının, dünyanın Türkiye ‘de neler olup bittiğini bizzat Türkler’den öğrenmesi olduğunu belirten aktivistler, Türkiye’yi gerçek demokrasiye taşırken dünyanın bize destek olmasını istiyoruz dedi. İlanda yer alan açıklama ise şu şekilde;

TÜRKİYE’DE NELER OLUYOR?

“Milyonlarca Türk vatandaşı, İstanbul Gezi Parkı’nda barışçıl gösteriler düzenleyen eylemcilere aşırı şiddet uygulayan polisin tavırları karşısında çileden çıkmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan ‘ın 10 yıllık Başbakanlık süresi boyunca kişisel hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığına şahit olduk. Çok sayıda gazeteci, sanatçı ve seçilmiş yetkili tutuklanmış, ifade özgürlüğü, kadın hakları ve hatta alkol satışlarında bile kısıntılara gidilmiştir. Başbakan vatandaşlarının endişelerini dikkate almamış, Türk medyası da bu durum karşısında sessiz kalmayı tercih etmiştir.

Tüm ülke çapında bu yaşananları cesurca protesto eden halk, Atatürk ‘ün mirasını korumaktan gurur duymaktadır. Biz yağmacı ve marjinal gruplar değiliz. Bizler; öğrenci, öğretmen, işçi, anne ve babalarız. Biz, birçok farklı etnik kimlik, dini inanç ve ideolojiyi temsil ediyoruz. Türkiye’nin geleceği hakkında endişe ettiğimiz için de birlik içerisinde kalmayı istiyoruz.”

Polis şiddetinin durdurulmasını talep ediyoruz!

Tarafsız ve özgür bir basın istiyoruz!

Diyaloğa açık bir ortam talep ediyoruz, dikte edilen otokratik bir rejim değil!

Etiketler

Bir yanıt yazın