Gezi Parkı’ndaki Sabah Yıkımı, Vekilin Gelmesiyle Durdu

Taksim Gezi Parkı nöbetindekilere polis bu sabah gaz bombası ile saldırdı, dozerler çalıştı. Yıkım, BDP Milletvekili Önder'in dozerlerin önüne geçmesiyle durdu. Nöbet sürüyor, saat 09.00'da Park'ta toplanma çağrısı var.

Taksim Gezi Parkı nöbetine bu sabah saat 05.00’te başlayan polis müdahalesinin ardından barikatların arkasında süren yıkım saat 07.50 sularında BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in daha önce olduğu gibi dozerlerin önüne geçmesiyle durdu. Parkın içinde nöbet sürüyor. Saat 09.00’da Gezi Parkı’nda toplanma çağrısı var.

Gaz bombası çadırları yaktı, fideler söküldü

Taksim Gezi Parkı’nda yıkıma karşı çadırlarda nöbet tutan yaklaşık 150 kişilik gruba, polis sabah saat 05.00’te müdahale etti. Atılan gaz bombası fişekleriyle bazı çadırlar yandı. Grupla polis arasında bir süre sokaklarda çatışmalar devam etti.

Polis parkı boşalttıktan sonra Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi yönüne bakan tarafında  dozerler çalısmaya başladı. Yıkım devam etti, dün ekilen fidanlar da söküldü, henüz ekilmeyenler çöp kamyonuna atıldı. Parkı ablukaya alan polis, parkın icinde de barikat kurdu. Müdahale ve yıkım haberini alan insanlar barikatın önünde toplandılar. Kalabalık bir grup barikatın önünde beklemeye devam etti.Saat 07.50 sularında BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Salı günü olduğu gibi dozerlerin önüne geçmesiyle yıkım durdu. Parkın içinde nöbeti sürdürenler saat 09.00’da Gezi Parkı’nda toplanma çağrısı yaptı.

Etiketler

Bir yanıt yazın