Komşuyla ortak turizm adası

Bir parça kayalık için savaşın eşiğinden dönen Türkiye ve Yunanistan, şimdi "ortak turizm adası" kurma peşinde. Yunan firmalar Türk ortak ararken Rodos'a düzenli uçak seferleri de gündemde...

Küçük kayalıklar için 15 yıl önce savaşa girmeyi göze alan Türkiye ve Yunanistan artık o adalarda ortak olarak çalışma yolunda ilerliyor. Krize giren komşu, adaları değerlendirme projesini devreye alınca ilk durakları Türkiye ve Türk firmaları oldu. Turizm şehirleri kurmak için Türk ortak arayan Yunan firmaları projeleri hazırladı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, alışveriş merkezinden oteller, villalar ve eğlence merkezlerine kadar birçok tesisin içinde bulunduğu turizm şehirleri yaratılmak istendiğini söyledi. Yunanlı firmalardan birinin kendilerine fizibiltesi bitmiş bir projeyle geldiklerini belirten Demirtaş, Yunanlıların artık Türk şirketleriyle iş yapma konusundaki önyargılarının kalktığını da vurguladı.

İZMİR RODOS UÇAK SEFERLERİ

Yunanistan’daki kriz ve talepte daralma nedeniyle tüm firmaların gözlerini Türkiye’ye çevirdiğini de belirten Demirtaş, “Krizden çıkmak için birçok proje getiriyorlar. Hatta İzmir-Rodos uçak seferi kurmak isteyen firmalar da var. İlk yıllardaki zararı karşılamayı bile göze almışlar” dedi. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler arasında da ilişkilerin memnuniyet verici seviyeye ulaştığını kaydeden Demirtaş, “Özellikle son 4 ayda Yunanistan’dan 100’e yakın irili ufaklı girişimci, Türklerle işbirliği yapma isteğini ortaya koydu. Odamız Dış Ekonomik İlişkiler bölümüne gelen başvurulara göre, kuaför salonu çalıştırmaktan, maden çıkarmaya, matbaa kurmaktan hamam işletmeye kadar çok değişik sektörlerden teklifler geliyor” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın