Ofis Kuleleri Hızla Yükseliyor!

2013’e çok hızlı bir giriş yapan gayrimenkul sektöründe konut projelerinin yanı sıra ofis projeleri de yükselmeye devam ediyor.

Özellikle Kağıthane, Çağlayan, Kartal ve Maltepe’de hayata geçirilen ofis projeleriyle bu bölgelerin yeni iş merkezleri haline gelmesi bekleniyor.

Premier Kampus Ofis

Fer Yapı tarafından gerçekleştirilen Premier Kampus Ofis, Kağıthane’de konumlanıyor. Toplam 58 bin metrekare satılabilir, 4 bin 200 metrekare de kiralanabilir alanı bulunan projenin maliyeti 150 milyon lira. Mayıs 2015’te teslim edilecek olan proje, 20 dönümlük bir araziye kuruluyor.

Birleştirilebilir modüller sayesinde 40 ila 10 bin metrekarelik ofislerden oluşan projede, kat ofisleri kadar 5 bin 600 metrekarelik teraslara sahip dubleks ofisler var.

Metrowin Tower

Metropolist Yapı’nın Pendik’te 50 milyonluk yatırımla inşa ettiği Metrowin Tower projesi satışa sunuldu. 15 ayda teslim edilmesi planlanan projede, büyüklükleri 65 ile 125 metrekare arasında değişen ofisler bulunacak. 8 adet toplantı odasına da yer verilen projede, kapalı alanlarda 100 araç kapasiteli otopark da mevcut.

Helis Metro Ofis

Helis Yatırım tarafından Kartal’da gerçekleştirilen Metro Ofis 16 kat olarak tasarlanıyor. Kartal Köprüsü ile Pendik Köprüsü arasında, metro istasyonuna 3 metre mesafede yer alan proje, 10 milyon liralık yatırım bedeline sahip. Projede, 65-75 ve 85 metrekarelik ofisler olacak. Projede ayrıca, 3 toplantı salonu da yer alacak.

Nurol Tower

Son dönemde satın aldığı arsalarla dikkat çeken Nurol GYO, Çağlayan’daki adliye sarayının yakınında yaptığı Nurol Tower projesini satışa sundu. Ev-ofis konseptindeki projede A sınıfı ofis konseptinde inşa edilen daireler hem konut hem de ev-ofis olarak kullanılabiliyor.

Leed Gold sertifikasına aday proje, 243 daire yer alıyor. 6 bin 842 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Nurol Tower, 142 metre yüksekliğinde ve 30 katlı olacak. Büyüklükleri 73 ila 193 metrekare arasında değişen konutların yer aldığı projede, dairelerin tavan yüksekliği ise 4 metre. 140 milyon dolar değerindeki proje 2014’te teslim edilecek.

Kuriş Kule

Kılıçoğlu- Delta İnşaat tarafından gerçekleştirilen Kuriş Kule, Maltepe’de konumlanıyor. 60 bin metrekarelik arsası üzerine kurulan proje, 190 ofis, 30 mağaza ve işyerinden meydana geliyor. Projede teslimler Mayıs 2015’te yapılacak. 29 katlı tek bloktan meydana gelen Kuriş Kule projesinde ofislerin alanları 85 ile 870 metrekare arasında değişiyor.

Projedeki ofislerin tavan yüksekliği 4 metre, mağazaların tavan yüksekliği ise 8 metre olarak tasarlanıyor.

Dap Bumerang Ofis

Dap Yapı’nın Çağlayan’da hayata geçirdiği Dap Z Ofis’in hemen arkasında yükselen Dap Bumerang Ofis projesi, ‘Bumerang’ şeklindeki mimarisiyle dikkat çekiyor.

Projede 95 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Ofis ve dükkÂnlardan oluşan Dap Bumerang Ofis, zemin+5 katlı olarak tasarlandı. Ofislerin alanları 68 ile 102 metrekare arasında değişiyor.

Lapis Han

Gürallar Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği ofis projesi Lapis Han, E-5 aksı üstünde, Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan ve dünyanın en büyük adalet sarayı olarak kabul edilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na 700 metre mesafede bulunuyor.

32 bin metrekare inşaat alanına sahip Lapis Han’da farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis yer alıyor. Projedeki ofisler 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir şekilde tasarlanıyor.

‘Konut almanın kriterleri değişiyor’

GLOW3 Satış ve Pazarlama Müdürü Gaye İntepe, konut yatırımı yapmak isteyenler için ev almanın püf noktalarını anlattı. “Ev alırken sadece ekonomik bir karar değil tüm yaşam tarzınızı belirleyecek bir karar alıyoruz” diyen İntepe, yatırımcının ev alırken, lokasyon, prim, zemin sağlamlığı, ısı ve ses yalıtımı gibi özelliklere dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Yatırımcıların en çok göz önüne aldıkları konuların başında, firma ve referanslarının geldiğini belirten İntepe, projenin yer aldığı bölgenin kalkınma hızı ve kapasitesinin yanı sıra önümüzdeki 4-5 yıl içinde bölgeye yapılması planlanmış ve başlanmış yatırımların da ev almada önemli kriterler olduğunu ifade etti.

İntepe, “Eskiden sadece yaşamak için ev alan aileler, artık hayatlarını garanti altına almak ihtiyacı ve yatırım yapma arzusu ile konut satın alıyor” dedi.

Konut alırken dikkat edilen konuların kendi içinde son derece dinamik bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini ifade eden İntepe, konut alırken dikkat edilen konuların kendi içinde son derece dinamik bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini ifade etti.

Sinpaş GYO, Ankaralılara Feng Shui’li konut tasarladı

Sinpaş GYO’nun Ankara’daki ilk projesi İncek Life, Feng Shui uzmanı Esra Koyuncu’yu ağırladı. Dengeli ve huzurlu yaşamın sırlarını anlatan Feng Shui uzmanı Esra Koyuncu, insanların yaşamak için doğru yerleri bulduklarında daha verimli ve huzurlu bir yaşam sürebileceklerini ve İncek Life’ın da Ankaralılara bu yaşamı sunduğunu söyledi.

Feng Shui’nin Çinlilerin 6 bin yıl öncesine kadar dayanan çevre, mimari, insan ve zaman öğelerine göre düzenlenen bir felsefe olduğunu anlatan Esra Koyuncu, bu öğretiye göre insanların yaşamak için doğru yerleri bulduklarında doğanın akışı ile bir olduklarını ve bu sayede çok daha sağlıklı, verimli ve huzurlu bir yaşam sürebileceklerini ifade etti. Feng Shui felsefesinde önemli bir yere sahip olan Yin Yang felsefesinin logosu ile benzer olan İncek Life’ın logosunda mavi ve yeşilin birbiriyle olan uyumunun görüldüğünü belirten Koyuncu, “İncek Life projesi yeşilin ve mavinin dengesinden ilham alarak tasarlandı. Yeşilinde huzur, mavisinde keyif saklı bu projenin daha baştan Feng Shui felsefesine ne kadar yakın durduğunu görebiliriz” dedi.

Temalı bahçeler yaptı

İncek Life’ta insan ruhunu mutlu kılabilecek, enerjiyi dengeli ve yüksek tutabilecek her ayrıntının düşünüldüğünden bahseden Koyuncu, “Eğimli arazi, orta alandaki ferahlık, yumuşak kıvrımlı kavisli yollar, su ve yeşilin dengesini tüm projede hissetmek mümkün. Feng Shui’nin temeli olan yin ve yang ve 5 element tüm planlarda dengeli bir biçimde kullanılmış, açık alanda ve temalı bahçelerde vurgulanmıştır” diye konuştu.

72 ay sıfır faiz

Farklı ödeme koşullarının bulunduğu İncek Life’ta, 72 ay sıfır faizli ödeme kampanyası sunuluyor. Kampanya kapsamında vade farksız yüzde 20 peşin, 1 yıl sonra yüzde 20 ara ödeme ve kalan bakiyeyi de 72 ay sıfır faizli banka kredisiyle ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. 548 konuttan oluşan İncek Life’ta, 5 farklı blok ve 2 farklı villa seçeneği sunuluyor.
İncek Life’ta 22 farklı metrekarede ev seçeneği bulunuyor.

Sektörün dinamikleri konuşulacak

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin, düzenlediği ‘GYODER Sektör Buluşması’, 28 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Etkinliğin konu başlığı ise ‘Gayrimenkul Sektörünün Yeni Dinamikleri’ olacak.

GYODER’insektöre katkıda bulunmak, sektör temsilcilerini biraraya getirmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği etkinlikte, ‘Dünyada Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Yeni Trendler’, ‘Sermaye Piyasalarında Gayrimenkulleri Menkul Değerlere Dönüştürmede Yeni Modeller’ gibi konular masaya yatırılacak.

20’ye yakın konuşmacı

20’ye yakın konuşmacının olduğu programda, GYODER Başkanı Aziz Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü M. Ali Kahraman, Feyzullah Yetgin, Haluk Sur, Musa Aykaç, Emre Çamlıbel, Altan Elmas gibi isimler yer alacak.

Kentsel Dönüşüm’e kitapla çözüm getirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili en çok merak ettiği konulara ‘Kentsel Dönüşümde 50 Soru 50 Cevap’ adlı kitapçıkta açıklık getirdi.Kitapçıkta, konutları yıkılan hak sahiplerini nelerin beklediğinden ruhsatsız yapıların kredi durumuna kadar dönüşümle ilgili akıllara takılan birçok sorunun cevabı bulunuyor.

Kitapçıkta ayrıca risk tespitinin maliyeti, kira yardımı ve banka faizi destekleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

Vatandaşlar, kentsel dönüşümle ilgili tüm sorularının yanıtlarını, 24 saat faaliyette olan ‘ALO 181 Çevre ve Şehircilik Hattı’ndan da alabiliyor.

Marmara Evleri 3’te yüzde 1 KDV avantajı

47 bin 102 metrekarelik bir arazi üzerine kurulan Marmara Evleri 3’te banka ve finans kurumlarından 120 aya kadar cazip oranlarda kredi imkânı sunuluyor. 2 bloğu 3+1, 5 bloğu ise 4+1 olmak üzere toplam 7 bloktan meydana gelen Marmara Evleri 3, Beylikdüzü Yakuplu’da konumlandırılıyor.

Yüzde 1 peşinat ve 0.67’den başlayan kredi oranlarıyla dikkat çeken projede yaşam kasımda başlayacak. 396 konuttan meydana gelen projenin sosyal donatıları arasında, kafe, çocuk oyun alanları, kapalı yüzme havuzu, Fin hamamı, sauna, fitness center yer alıyor.

Bursa’da peşinatı 24 aya kadar erteliyor

Koray İnşaat tarafından inşa edilen Bursa’da gerçekleştirilen Güzelbiryer’de, sınırlı sayıda konutu kapsayan büyük bir kampanya başladı. Hemen teslim konutlar için, peşin fiyatına sıfır faizle 108 aya kadar vade uygulanırken, peşinatı 24 ay sonra ödeme imkânı sağlanıyor.

Toplam 207 konutun bulunduğu projede açık-kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, squash salonu, dans salonu, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Yüzde 73’ü yeşil alana ayrılan projede, site sakinlerine hizmet veren kuaför, otoparkında oto yıkama ünitesi, site içi shuttle seferi gibi hizmetler de sunuluyor.

Monumento Kartal teslim hazırlığında

Dünyaca ünlü mimari grup Chapman Taylor ve Türk proje ortağı Movipar Mimarlık tarafından Adalar ve İzmit Körfezi’ne geniş açıdan bakacak şekilde tasarlanmış olan Monumento Kartal, ergonomik ofisleri ve yönetici toplantı alanları ile dikkat çekiyor.

2013 yılı sonu itibariyle teslim edilmesi planlanan projede resepsiyon, concierge, catering, business center, üst düzey güvenlik hizmetleri, vale parking, kurye, kargo ve transfer hizmetleri sunuluyor. Fitness salonu, SPA merkezi, kat bahçeleri gibi sosyal alanları bünyesine barındıran Monumento Kartal, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na, Kadıköy-Kartal metrosuna, TEM ve E5 bağlantı yolları ile Pendik Marina’ya yakın konumlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın