Duracak Yeri Olmayan Durak!

Avcılar'da bir acayip metrobüs durağı... Bekleyecek yer olmadığı için yolcular, araçların arasından cambazlık yaparak geçiyor.

Bitmedi… Engelli asansörünün etrafı da demir parmaklıkla çevrili. Asansörden inen engelli ne yapacağını şaşırıyor

Metrobüs deyince aklımıza hemen ne -geliyor? ‘Kalabalık, izdiham, nefes alınmaz bir ortam…’ Acı ama gerçek… Ve işin en kötüsü de çözümsüz… Metrobüs hattı tek şerit olduğu, sollama yapılamadığı sürece araçların artırılması mümkün değil, yani bu eziyet baki… Zaten İstanbullu da artık bu çileyi kabullenmiş durumda. Tamam, yolcular tüm işkencesine rağmen bu kalabalığa tahammül ediyor da metrobüsteki tek dert yoğunluk değil ki… Plansızca yapılıp vatandaşa kâbus yaşatan duraklara ne demeli! Misal bir Küçükçekmece durağı var ki evlere şenlik!

NEREDE DURALIM!

Güya durağa üstgeçit yapılmış ancak köprü, yerleşim bölgesine değil, E-5’in orta yerine iniyor, geçitten inenler de evlerine ulaşmak için otoyoldan karşıdan karşıya geçiyor. Tabii kelle koltukta… Dün, Acil Şikayet Hattı’na gelen bir mesajla öğrendim ki benzer bir acayiplik de Avcılar Parseller Metrobüs Durağı’nda yaşanıyormuş. Aslında Avcılar’daki tablo daha da vahim… Baştan sona yanlışlarla dolu durakta hangi bir sorunu anlatayım ben de şaşırdım. Bir kere metrobüse biniş ve iniş çok ama çok tehlikeli. Vatandaşın bekleyeceği yer olmadığından yolcular araçların arasından, daracık bir yerden cambazlık yaparak geçiyor. Hani o koca koca otobüslerin birine çarpması an meselesi… Sonra engelli asansörünün etrafı demir parmaklıklarla çevrilmiş. Yani asansörden inen engelli, bariyer engeliyle karşılaşıyor, metrobüse direkt geçemediği için asansörün etrafından dolanıyor. Diyelim bu zorlu parkuru aşıp durağa ulaştı. Metrobüse binmek için geçebileceği yer yok. Engelsizler bile otobüslerin arasından güç bela geçerken tekerlekli sandalyeli birinin yaşadıklarını siz düşünün… Her gün bu durakta akrobatik hareketler yaparak metrobüse binen vatandaşlar, acilen yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor. Öncelikle de demirlerin kaldırılmasını tabii. Korkuluk kaldırılırsa hiç olmazsa metrobüse biniş yolu genişleyecek, kaza riski azalacak. İBB yetkililerine önemle duyurulur…

Bu koruma kimseyi korumaz!

Ne yazık ki bizim yöneticilerimizin zamanında güvenlik önlemi almak gibi bir alışkanlığı yok. Bizde hep can yandıktan, birinin başına felaket geldikten sonra harekete geçiliyor. Buyrun işte… Burası Altunizade… Burhaniye Mahallesi sakinlerinin karşı yöne geçmek için kullandığı üstgeçit… Korkuluklardaki cam levhanın biri yaklaşık 3 ay önce düşmüş. Bu süre içinde cam levha bir türlü yenilenememiş, onun yerine oluşan boşluğa demir parmaklık dayanmış. Tabii bu uyduruktan korumanın kimseyi koruması mümkün değil. Yani bir çocuk bu emaneten konulmuş demir parmaklığa dayansa korkulukla birlikte aşağıya düşmesi işten bile değil. İnsanın aklı almıyor. 3 ay gibi uzun bir sürede nasıl oluyor da birkaç metrelik cam levha yapılamıyor? Burada meydana gelebilecek bir facianın hesabını kim verir?

Etiketler

Bir yanıt yazın