Tarihi Hamamda Kültürel Yolculuk Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen 550 yıllık tarihi İncirli Hamamı’nda ilk sergi açıldı.

Restorasyonu tamamlanan tarihi İncirli Hamamı, resmi açılışı henüz yapılmadan kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmaya başladı. Tarihi hamamdaki fotoğraf sergisinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Ali Kul ve davetliler katıldı.

Altepe, Bursa’nın kültür ve sanatın merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Şehirde yer alan ve göreve geldiklerinde harap vaziyette bulunan tarihi han ile hamamların tek tek restore edildiğini ve halkın istifadesine sunulduğunu belirten Başkan Altepe, yüzlerce yıllık eserlerin farklı alanlarda da olsa tekrar kullanıldığını ifade etti. Yıldırım’da bulunan 550 yıllık İncirli Hamamı’yla 450 yıllık Muallimzade (Dökümhane) Hamamı’nın da bu hedefler doğrultusunda kamulaştırıldığını ve restore edildiğini kaydeden Başkan Altepe, ” yıllık bu eser de Bursa’daki diğer emsalleri gibi farklı alanda da olsa hayat buldu. İlçenin en can alıcı noktasında bulunan bu hamam, müştemilat binası, avluları ve yeşil alanlarıyla birlikte hem Yıldırım’a hem de kentimize büyük değer katmış olacak” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de tarihi İncirli Hamamı’nı kültür merkezi olarak Yıldırım’a kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’nın özellikle Başkan Altepe döneminde tarihini kimliğini yeniden kazandığını ve izbe haldeki tarihi eserlerin bir bir ayağa kaldırılarak halkın kullanımına sunulduğunu kaydeden Keskin, serginin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Merkezi İstanbul’da yer alan ve Afrika Kıtası’nda yaşayan ihtiyaç sahibi halka yardım faaliyetlerinde bulunan Gönüllüler Hareketi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte organize ettiği fotoğraf sergisi, Nijer’deki açlığı, susuzluğu ve yokluğu konu alıyor. 10 gün açık kalacak sergide 120 fotoğraf bulunuyor.
Etiketler

Bir yanıt yazın