Büyükşehirin Parklarında 360 Derecelik Sanal Gezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi ile Başkentin simgesi haline gelen dev rekreasyon alanlarını internet üzerinden sanal geziye açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi ile Başkentin simgesi haline gelen dev rekreasyon alanlarını internet üzerinden sanal geziye açtı. Hacı Bayram Veli Cami ile ilgili daha önce hazırlanan 360 derecelik sanal turun ardından Ankara Kalesi, Gençlik Parkı, Altınpark, Göksu Park, Mogan Parkı, Mavi Göl, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi 2. Etap, Dikmen Vadisi ve 50. Yıl Parkı da http://video.ankara.bel.tr/360derece/ adresinde ziyaretçilerini bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinde, sağ sütunda bulunan “360 derece Ankara Sanal Tur” linki Başkent’in tarihi simgeleri ile parklarına açılan yepyeni bir pencere oldu.

Ankara’dan uzakta yaşayan ve memleket hasreti çekenler, hafta sonunda keyifli vakit geçirmek için mekan arayanlar, yaşadığı kenti daha da yakından tanımak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunan 360 derece Ankara uygulaması ile Hacı Bayram Cami’nin ardından Ankara Kalesi ve dev rekreasyon alanları da ziyaretçilere kapılarını açtı.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden verilen bilgiye göre hava ve karadan sanal gezinti sistemi yüksek hassasiyetle gerçekleştirildi. Sanal gezinti sırasında ziyaretçiler, bulundukları görüntünün etrafında 360 derece dönebildikleri gibi, küçük yuvarlaklar halinde işaretlenen başka bölgelere de geçiş yapabiliyorlar. Şimdilik parklardan sonbahar ve kış manzaralarının yer aldığı görüntülere kısa süre içinde bahar ve yaz renklerinin hakim olduğu daha canlı manzaralar da eklenecek.

Facebookta paylaşım sağlandı

Parklarla genişletilen 360 derece Ankara sanal turu, farklı yenilikleri de beraberinde getirdi. Hacı Bayram Veli Camii sanal gezinti uygulamasında 360 derece panoramik görüntülerdeki “Gece – Gündüz” görüntü geçişlerine “Geçmiş-Gelecek” özelliği eklendi.

Bir başka yenilik ile de uygulamanın sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden yayınlanması sağlandı. 360 derecelik muhteşem geziler kullanıcılar tarafından tek bir tıkla Facebook içeriğinde bir pencere ile paylaşılabilecek ve milyonlarca kullanıcıya bu yolla ulaşılabilecek. 

İngilizce internet sayfası da yenilendi

Sanal gezintiye getirilen yeniliklerin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İngilizce sayfası da yenilendi.

http://www.ankara.bel.tr/en adresi ile ulaşılabilen sayfada Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal bilgileri ve güncel haberlerinin yanı sıra kardeş şehirleri, kent rehberi, ALO 188 ve ALO 110 hakkında, Hayvanat Bahçesi, BELMEK, BELTEK, Mavi Masa, Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri hakkında tanıtıma yönelik İngilizce bilgiler yer alıyor. Fotoğraf ve video galerilerinin de bulunduğu sayfa turizme yönelik yardımcı kaynak olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın