Kapadokya Çıkartması!

Kapadokya Bölgesi'nde tasarıma ihtiyaç duyulan alanlara çözüm aranıyor.

Arkitera ve Argos Yapı iş birliği ile hayata geçirilen Kapadokya Mimarlık Merkezi, dünyanın en önemli miraslarından biri olan Kapadokya Bölgesi’ne tasarım eli değmesi ve tasarıma ihtiyaç duyan bölgelerin sorunlarına çözüm arayarak, nitelikli projeler elde edilmesini amaçlanıyor.

Kapadokya Mimarlık Merkezi’nin bölgede başlattığı çalışmalardan ilki Nar Belediyesi ile gerçekleştirildi. Bölge’nin yaklaşık 3.000 nüfuslu ilçesi Nar’da 9-12 Mayıs tarihleri arasında 3 günlük bir Charette düzenlendi. Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’un deyimiyle “meydan projesinin tasarım işini ehline bırakmak” amacıyla düzenlenen Charette’in katılımcı ekipler: Korfalı Mimarlık, PAB ve İkikerebir’di.

İlçenin araç trafiği açısından yoğun olan odak noktasının düzenlenmesini ve bir meydan yaratılmasını konu alan charette çalışmasında, ekiplerden Kapadokya’nın diğer ilçelerine göre çok daha az turist çeken ilçe için çekim oluşturacak çözüm önerileri getirilmesi de istendi.

Proje alanı gezildikten sonra yaklaşık iki günlük bir çalışma sonucunda tasarımcı ekipler önerilerini ilçe nüfusunun da katıldığı kalabalık bir gruba sundu. 

Etiketler

Bir yanıt yazın