Yeni The Marmara Taksim’de Türk Sanatı ve Kültürüne Modern Dokunuş

İstanbul'un simgelerinden The Marmara Taksim, dünyaca ünlü tasarımcı ve iç mimar Dan Kwan imzasını taşıyan, Türk sanatı ve kültürünün "modern" ile harmanlanmasından oluşan yeni yüzüyle misafirlerinin hizmetine sunuluyor.

The Marmara Taksim’in, restoranlarından lobisine, resepsiyonundan toplantı odalarına uzanan yelpazede birçok noktası farklı dokunuş ile yeniden yorumlanıyor.
Dünya çapında lider mimarlık şirketlerinden Wilson Associates bünyesinde yer alan, otel ve restoran tasarımında önde gelen isimlerden Dan Kwan, yerel Türk motifleri ve kültürünü kullanarak The Marmara Taksim’in simgesel duruşunu ön plana çıkarıyor. Dan Kwan, The Marmara Taksim’in dekorasyonunda Osmanlı Kaftanları renklerini kullanıyor. Lobide misafirileri karşılayan kırmızı tutku, aşk ve arzuyu yansıtırken, siyah ise şıklığı ve formalliği ortaya çıkarıyor. Toplantı odalarında kullanılan koyu mavi bilgeliği ve ciddiyeti belirtiyor.

Tasarımda bulunan yerel sanatçıların eserlerinde Taksim denince akla ilk gelen müzik etkisi yansıtılıyor. Bunun ilk göze çarpan detayı, girişte misafirleri karşılayan semazenlerden esinlenilerek tasarlanmış dönen cam obje. Dekorasyonda kullanılan doğal taş, ahşap ve kumaşların verdiği his doğada da karşılığını yakalıyor. Boğaziçi’nin mavisi ve esintisi toplantı salonlarında, şehrin canlı renkleri buluşma noktası olan lobide, samimi, sıcak türk kahvesi tonları Tuti Restaurant’ta, günbatımının sıcaklığı Tuti Teras’ta hayat buluyor.

Hasat ve güzden esinlenen Dan Kwan, Tuti’de mavi ve kahverengi renklerini kullanarak konukların bulundukları mekanı kendilerine ait hissetmesini sağlıyor. Tuti Restaurant’ta kullanılan kahverengi maskulen kaliteyi, altın yüksek kaliteyi, mavi sağlığı ve siyah da gizemi yansıtıyor. Beş yıldızlı sokak lezzetleri konsepti ile hizmet verecek Tuti Restaurant’ta tasarımla bütünleşen Türk motifli bölmeler ve doğal ahşap mobilyalar bambaşka bir ortamda yemek yeme zevki yaşatıyor.
Yenilenen The Marmara Taksim’de gelen konuklar Türk sanatını referans alan dokunuşları hissediyor. Modern Türk çizgisinin hakim olduğu lobide semazenlerin dönüşünden esinlenilerek yapılan cam sanatı ve renk harmonisi öne çıkıyor.

Dan Kwan Kimdir?
Uzmanlık alanı F&B olan ve AIA’ ya kayıtlı bir mimar, aynı zamanda lisanslı bir şehir plancısı. Eğitim aldığı yerlerin arasında Pratt Institute, Bachelor of Architecture, Magna Cum Laude Columbia University, Double-Masters in Urban Planning & Business Administration, Culinary Institute of America bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın